Заради глобалния ръст на заразените с вирусът ще започне да

...
Заради глобалния ръст на заразените с вирусът ще започне да
Коментари Харесай

Учени предупреждават: Идват суперщамове на коронавируса

Заради световния растеж на инфектираните с вирусът ще стартира да мутира по-активно и ще се появят суперщамове. За това предизвестиха учени, представени от английския вестник “Дейли мейл ”.
Напоследък се оповестява приблизително за 230 000 новозаразени на ден в света, което усилва възможностите на вируса да се трансформира, с цел да пробие имунната система на хората с хронична зараза, акцентират експертите. Само в границите на 24 часа американски учени са докладвали за 3 суперварианта, които се популяризират в Съединени американски щати. Те предизвестяват, че светът ще се сблъска с доста повече разновидности, които ще се появят в разнообразни елементи на планетата.
 Спешна среща в СЗО поради новите варианти на ковид Спешна среща в СЗО поради новите варианти на ковид
Комитетът за изключителните обстановки към Световната здравна организация се събира през днешния ден, с цел да разиска новите разновидности на ковид. По...
В момента най-голяма паника към момента буди вариантът, засечен във Англия, който не се оказа по-смъртоносен, само че е със 70% по-заразен. Според ново изследване белите дробове на хората, прекарали COVID-19, са повредени доста повече, в сравнение с и на най-заклетите пушачи. Наблюденията са на хирурзи от Тексас, лекували хиляди пациенти от началото на пандемията. Рентгенови фотоси на здрави пациенти демонстрират огромни тъмни сектори, което значи, че те са способни да вдишват обикновено количество О2. Дробовете на пушачите са с огромни бели петна, а тези на прекаралите ковид са съвсем напълно бели. Това демонстрира, че те са доста тежко повредени.
Учени откриха и два необикновени признака на болестта - рани в устата и светли петна по езика. Около 20% от хората не изпитват класическите признаци на болестта, а някои редки като да вземем за пример кожен обрив, написа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР