Заради екстремни валежи и наводнения в Гърция един мъж е

...
Заради екстремни валежи и наводнения в Гърция един мъж е
Коментари Харесай

Дъждовни бедствия в Гърция, Турция и Испания

Заради рискови превалявания и наводнения в Гърция един мъж е умрял, а различен се търси, съобщи националната телевизия ЕРТ. Болница в град Волос беше наводнена, а на Спорадските острови хората са прекарали нощта без ток, като и все още към момента има спирания.
Починалият мъж е 70-годишен животновъд от региона на Агиос Георгиос в община Волос. Той е отишъл да нахрани животните си и е бил премазан от срутена стена.
Междувременно противопожарните служби оповестиха, че се търси 42-годишен мъж, който е бил понесен от течението.
Тази заран гръцките управляващи изпратиха известие до жителите в регионите на Солун, Волос, Лариса, Евия (Евбея) и Катерини с апел да лимитират напредването си заради рисковите метеорологичните феномени.
Средиземноморският циклон „ Даниел “ поразява съвсем цялата страна и изключително префектура Магнисия в Централна Гърция.
Малко по-рано Константинос Миндринос, ръководител на Съюза на чиновниците в болничното заведение във Волос в Магнисия, извести, че отделенията, в които се организира химиотерапия, са наводнени.
Водата е заляла тротоарите във Волос, реките в близката планина Пилио (Пелион) са претъпкани, а през нощта на гръцкия островен архипелаг Споради е нямало електричество и към момента има периодически спирания.
Пожарникарите са нащрек за бедстващи хора, чиито коли са заседнали на пътя, каквито се срещат във и отвън градовете, откогато се развихри циклонът.
В префектура Илия в Северозападен Пелопонес посевите бяха наранени от градушка.
Силна стихия връхлетя и Корфу (Керкира), което докара до спиране на електрозахранването на летището на острова.
Най-малко трима починали при наводнения в Централна ТурцияНай-малко трима души са починали при наводнения в региона на Централен Анадол, а екипите за търсене и избавяне не престават да търсят изчезнало тримесечно бебе, заяви турската държавна Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), представена от в. „ Хюриет “.
Проливни дъждове предизвикаха наводнения в турския Черноморски район, наводнявайки къщи и работни места също и навътре в страната, най-много в Невшехир и Аксарай.
В Невшехир безжизнените тела на двойка, за която е открито, че е била в автомобил, отвеян от наводнението, до момента в който се е движел, са били открити на към 500 метра от автомобила им след близо три часа интензивна работа.
В Аксарай, с изключение на вредите по къщите, работните места и магазините, проливният дъжд е предизвикал проваляне на пътища, което е оставило доста поданици блокирани в колите им.
Екипите на АФАД и турската жандармерия сполучливо избавиха 14 души, блокирани в града, само че по време на напъните за евакуация беше открито безжизненото тяло на една жена. Местните управляващи оповестяват и за проваляне на път наоколо до бензиностанция в покрайнините на града.
Двойка, блокирана в автомобила си, съумяла да се избави, само че тримесечната им щерка се изплъзнала от ръцете на 25-годишната си майка и била отнесена от водния поток.
Екипите на АФАД не престават да търсят изчезналото бебе, до момента в който локалните управляващи оповестиха, че родителите са в устойчиво здравословно положение.
Екип от 15 гмуркачи от южния окръг Анталия се причислиха към напъните на АФАД и жандармерията. Ръководителят на АФАД Окай Мемиш уточни, че до момента в който екипите са били в подготвеност за северните градове Самсун и Гиресун, наранени от наводненията на 3 септември, спомагателни екипи са били незабавно изпратени в Аксарай и Невшехир.
„ Екип от 150 души прави интервенции по евакуация и търсене в Аксарай “, съобщи Мемиш по време на визитата си в засегнатия от наводненията град.
Той напомни, че турската държавна метеорологична работа е издала „ оранжев код “ за Самсун, Северна Турция, на 4 септември, като удостовери, че екипите не престават интервенциите си в северния район.
Полицията още търси трима изчезнали в смъртоносните наводнения в ИспанияПолицията и избавителните служби издирваха и през днешния ден тримата изчезнали в опустошителните наводнения в Централна Испания, съобщи Ройтерс. Агенцията прецизира, че придвижването на влаковете на юг е било обновено, откакто при прекъсването им хиляди пасажери са били блокирани.
Проливният дъжд, който се изля през вчерашния ден и в неделя над огромни елементи от територията на Испания, аргументи гибелта на трима души и вся безпорядък в транспортната инфраструктура на страната, като докара до затваряне на пътища и на линии на метрото и до прекъсване на високоскоростни влакове. Най-големите вреди бяха регистрирани в регионите на Толедо и Мадрид, в централната част на страната.
Местните управляващи, военните елементи за бързо реагиране, пожарникарите и чиновниците на реда работиха, с цел да " подсигуряват стабилността на основен тръбопровод от водонабдителната мрежа, предопределена за над 2700 души в южната част на Мадрид и в Толедо ", сподели пред медиите министърката на екологичния преход и демографските въпроси на Испания, Тереса Рибера Родригес. Тя заяви това по време на аудиенция в селския регион Алдеа дел Фресно, югозападно от столицата Мадрид, който беше унищожен от прелялата от коритото си река Алберче. Мъж на междинна възраст и неговият наследник бяха оповестени за изчезнали, откакто автомобилът им бе отвеян от ненадейно придошлата водна маса късно вечерта в неделя. Впоследствие момчето бе открито живо, вкопчено в дърво, на което се е било качило, само че спасителите към момента търсят бащата.
Другите двама души в неопределеност са в провинция Толедо в самостоятелната област Кастилия - Ла Манча. Там се търсят 54-годишна жена, чието транспортно средство е било отнесено от водата от преляла река, до момента в който тя е карала по наводнен път, и мъж на 83 години, който е бил отмъкнат от мощните водни течения наоколо до дома му, разгласи полицията.
Испанската компания, ръководеща железопътната инфраструктура (АДИФ, държавна компания - бел. ред.), разгласи, че високоскоростните влакови връзки сред Мадрид и южната самостоятелна област Андалусия са били обновени през вчерашния ден след ремонтни действия на развалените от бурята сектори.
Влаковата линия от 70 километра сред Мадрид и Толедо обаче остава затворена.
Железопътният оператор " Ренфе " осведоми, че от неделя сутринта 50 000 пасажери са съумели да презаверят гратис билетите си.
Медиапул
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР