Заради екстремни валежи и наводнения в Гърция един мъж е

...
Заради екстремни валежи и наводнения в Гърция един мъж е
Коментари Харесай

Наводнения и в Гърция: Един мъж е починал, друг е безследно изчезнал

Заради рискови превалявания и наводнения в Гърция един мъж е умрял, а различен се търси, съобщи националната телевизия ЕРТ. Болница в град Волос беше наводнена, а на Спорадските острови хората са прекарали нощта без ток, като и все още към момента има спирания.

Починалият мъж е 70-годишен животновъд от региона на Агиос Георгиос в община Волос. Той е отишъл да нахрани животните си и е бил премазан от срутена стена.

Междувременно противопожарните служби оповестиха, че се търси 42-годишен мъж, който е бил понесен от течението.

Тази заран гръцките управляващи изпратиха известие до жителите в регионите на Солун, Волос, Лариса, Евия (Евбея) и Катерини с апел да лимитират напредването си заради рисковите метеорологичните феномени.

Средиземноморският циклон „ Даниел “ поразява съвсем цялата страна и изключително префектура Магнисия в Централна Гърция.

Малко по-рано Константинос Миндринос, ръководител на Съюза на чиновниците в болничното заведение във Волос в Магнисия, извести, че отделенията, в които се организира химиотерапия, са наводнени.

Водата е заляла тротоарите във Волос, реките в близката планина Пилио (Пелион) са претъпкани, а през нощта на гръцкия островен архипелаг Споради е нямало електричество и към момента има периодически спирания.

Пожарникарите са нащрек за бедстващи хора, чиито коли са заседнали на пътя, каквито се срещат във и отвън градовете, откогато се развихри циклонът.
В префектура Илия в Северозападен Пелопонес посевите бяха наранени от градушка.

Силна стихия връхлетя и Корфу (Керкира), което докара до спиране на електрозахранването на летището на острова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР