Заради един вчера усетихме високи температури, днес продължаваме. В Северозападните

...
Заради един вчера усетихме високи температури, днес продължаваме. В Северозападните
Коментари Харесай

Природна аномалия: Небето над цяла България потъмня, чака се цветен дъжд КАРТА

Заради един през вчерашния ден усетихме високи температури, през днешния ден продължаваме. В Северозападните региони на Балканите има и превалявания, само че в южните и източните региони ще останат високи температури. Това сподели синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.





"Вятърът с преваляванията във Франция и над Западната част над континента са свързани с този циклон. Винаги има един баланс. Тази въздушна маса се трансформира. Днес небето наподобява мътно, това е поради праха от Африка. Това ще продължи 2-3 дни ", сподели още тя в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Още във вторник ще се усилва облачността, от която ще има превалявания. Няма да са на всички места, основно в Северозападната част и дъждът ще бъде пъстър. С понижението на температурите ще възстановяваме температурите, те ще са към 20-25 градуса ", добави Стойчева.
 Синоптик: Небето е по-мътно поради праха от Африка
За октомври месец температурите са извънредно високи. Най-топло е при нас сега в Европа, макар, че аномалията на северозапад от континента също е много огромна. Още във обаче вторник ще стартира да се усилва облачността.

Валежи ще има най-много тук-там в северозападната половина от страната. Югоизточните региони ще останат в топлата въздушна маса и без превалявания. По Черноморието също, единствено по северното крайбрежие може да превали слаб дъжд.

С понижението на температурите, което се чака на 6-и и 7-и и след това на 8-и октомври ще се възстановяват температурите за сезона, те ще бъдат към 20-25 градуса за страната.В седмицата 19-25 октомври оставаме още веднъж в позитивна особеност.

Въпреки понижението, което ще прекъсне преноса на прахуляк от Африка, по-голямата част от страната ще остане с по-високи температури. Това ще продължи до края на месеца.

"Ако има мъгла, това ще е може би единствено заран чак към 18-20 октомври. Този уикенд ще има чисто небе с малко облаци ", сподели още тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР