Заради един глас, даден погрешка парламентът отмени ДДС върху брашното.

...
Заради един глас, даден погрешка парламентът отмени ДДС върху брашното.
Коментари Харесай

След глас погрешка: НС прие 0% ДДС не само за хляба, но и за брашното -

Заради един глас, даден простъпка Народното събрание анулира Данък добавена стойност върху брашното. До куриозната обстановка се стигна при прекрояването на актуализацията на държавния бюджет, която се гледа на второ четене в пленарната зала през днешния ден. Критичният глас се оказа на депутатката Антоанета Цонева (Демократична България), която вместо " срещу " гласувала " за ".

С нейния избор преди минути народните представители поддържаха предлагането на Пламен Абровски и група народни представители от Има Такъв Народ, което в понеделник бе отхвърлено от бюджетната комисия. В него е заложено понижена ставка от 9% за настаняване в хотели, за ваканционно настаняване и отдаване чартърен на площадки за къмпинг и каравани. Отпада и Данък добавена стойност за брашното.

В зала настояването на Абровски мина със 116 гласа " за ", 103 " срещу " и 11 " въздържал се ". По време на първото гласоподаване предлагането падна, само че при прегласуването Движение за права и свободи поддържа ГЕРБ, Има Такъв Народ и " Възраждане " и редакцията бе призната.

След към 10 минути и поредност от гласувания Антоанета Цонева от Демократична България изиска прегласуване, защото простъпка гласувала " за ", вместо с " срещу ". От опозицията скочиха против това искане и обявиха, че щом предлагането е прегласувано, то не би следвало да бъде подлагано на гласувано за трети път.

Всъщност гласът на Цонева е решителен и това е повода за мощния отпор от новосформираното болшинство - с нейния глас гласовете " за " - 115, се изравняват на тези " срещу " и " въздържал се " - 115 и това значи, че настояването не минава.

Тъй като ръководещи и съпротива не съумяха да се схванат дали да позволен прегласуване, ръководителят на Народно събрание Мирослав Иванов даде 10-минутна отмора.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР