Заради държавната субсидия62 процента от учениците отсъствалиДиректорът на СУ “Найден

...
Заради държавната субсидия62 процента от учениците отсъствалиДиректорът на СУ “Найден
Коментари Харесай

Смениха директорката с оценките на починала ученичка

Заради държавната дотация
62 % от учениците отсъствали

Директорът на СУ “Найден Геров ” в Пловдив Диана Гавазова е освободена със заповед на началника на Регионалното ръководство на образованието, оповестиха от просветителното министерство. Повод за това бе скандалният случай за писани оценки на ученичка, която е изгубила живота си. Практиката продължавала с месеци и в нея са се включвали няколко учители.

Според МОН главното подозрение е, че нарушаването е направено, с цел да се получава държавна дотация за съответния възпитаник и да не се допусне разпускане на паралелката. Пред Радио Пловдив Иванка Киркова, началник на просветителния инспекторат в града посочи, че инспекцията, осъществена от РУО, е удостоверила скандалните обстоятелства и това е дало съображение за уволнението на шефа, а обясненията, дадени от нея, “не се смислени и не са разумни ”. Според Киркова учителите, писали оценките, също заслужават наказване. Сред останалите нарушавания, открити при инспекцията в учебните заведения е неналичието на контролна активност както от страна на управлението на учебното заведение, по този начин и от РУО, което по това време се управлява от Антоанета Пакова.

Още през месец март инспекция в учебното заведение е открила 62 % отсъстващи възпитаници, само че от РУО не са взети ограничения.
Освобождаването е по решение на началника на РУО - Пловдив. Окончателният отчет на експертната група от МОН, осъществила цялостната инспекция, ще бъде възложен в най-кратки периоди на министър Галин Цоков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР