Заради дъждовете поне 1/3 от черешовата реколта в Кюстендилско остава

...
Заради дъждовете поне 1/3 от черешовата реколта в Кюстендилско остава
Коментари Харесай

1/3 от черешовата реколта в Кюстендилско остава неприбрана заради дъждовете

Заради дъждовете най-малко 1/3 от черешовата годишна продукция в Кюстендилско остава неприбрана, споделиха аграрни производители и подчертаха, че преваляванията, които в региона не са толкоз значителни, унищожиха качеството на плодовете, оповестява Хоризонт.

Кампанията по прибиране на черешите ще завърши до понеделник поради неприятното време, сподели шефът на Института по земеделие в Кюстендил проф. Димитър Домозетов.

Търговци от София поръчват кюстендилски череши за ракия по 30 стотинки за кг, само че черешите към този момент не стават и за котел, тъй като са мухлясали, разясниха от селата Драговищица, Стенско, Горановци. Ромите берачи не желаят да берат изгнилите плодове.

Тонове ще останат по дърветата и ще паднат при новите дъждове, загубите за земеделските производители са за хиляди левове.

" Цената на черешите на пазара в Кюстендил се качва – по 2,50-3,00 лв. за кг. В Москва са по 4,00-4,50 лв. за кг, само че там се доставят турски череши, а не български заради наложените наказания против Русия ", споделиха съветски жители в Кюстендил.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР