Заради COVID-19 (пряко или косвено) на седмица умират над двойно

...
Заради COVID-19 (пряко или косвено) на седмица умират над двойно
Коментари Харесай

Експерт: COVID-19 може да погуби толкова българи, колкото е населението на Панагюрище или Велинград

Заради COVID-19 (пряко или косвено) на седмица умират над двойно повече хора, в сравнение с в други години. Само за последните 2 месеци поради изключителната смъртност от COVID-19 са умрели популацията на един цялостен град като Несебър, Чирпан или Пещера. Този разбор направи математикът и специалист по ръководство на рецесиите Петър Велков. 

„ До края на годината в резултат на неовладяна пандемията ще са умряли толкоз хора, колкото жителите на някои от градовете като Панагюрище, Гоце Делчев, Карлово или Велинград. Като това ще е единствено за последните 2 месеца и половина (10 седмици) “, означи Велков.

Въпреки че се очакваше намаляване на смъртността и заболеваемостта поради въведените ограничаващи ограничения, данни сочат, че за последните 2 седмици единствено са умряли повече хора от Covid-19 колкото за цялата предходна година от грип и пневмонии взети дружно.

„ Ковид е водеща причина за смъртността в България и то при подценени стойности и нерегистрирана смъртност от вируса. Стойностите на умрелите от инфаркт, инсулт, други болести и произшествия са по-ниски от колкото от Ковид и то единствено за 9 месеца и то при наложени ограничения за ограничение на разпространяването “, акцентира Петър Велков, който със свои сътрудници е направил и специфична графика.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР