Заради бързо увеличаващия се брой на починали от COVID-19 в

...
Заради бързо увеличаващия се брой на починали от COVID-19 в
Коментари Харесай

Гробище в Техеран използва четириетажни гробове за жертви на COVID-19

Заради бързо увеличаващия се брой на умряли от COVID-19 в иранската столица централното гробище на Техеран " Бехеш-е-Захра " е насила да употребява четириетажни гробове, с цел да съумява да ги погребва, оповестяват мести медии, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Снимка на новите гробове беше оповестена през вчерашния ден в медиите, само че градските управляващи в Техеран и гробищната администрация към момента не са коментирали информациите.

Достойното заравяне е доста значимо за иранците, по тази причина не е ясно по какъв начин те ще реагират на погребването на покойниците един върху различен в четириетажни гробове.

Във вторник гробището " Бехеш-е-Захра ", което на фарси значи " Рай на Излъчващата светлина " - отпратка към дъщерята на Мохамед - Фатима, регистрира рекорден брой покойници.

" Имахме 350 покойници, в това число 150 жертви на COVID-19... не сме имали толкоз покойници за един ден през последните 50 години ", сподели шефът на гробището пред организация ИРНА. Нещо повече, градските управляващи в Техеран оповестиха, че централното гробище скоро ще изчерпа потенциала на моргите си за запазване на телата на множеството умряли от COVID-19.

Вчера иранското здравно министерство заяви за повече от 450 умряли от COVID-19 в страната за изтеклите 24 часа, от които над 100 в Техеран - град с повече от 1 милион поданици. През денонощието са регистрирани и над 24 000 нови случая на ковид.

С това общият брой на умрелите от COVID-19 в Иран от началото на пандемията надвиши 68 000 души, а заразилите се с ковид са над 2,3 милиона, отбелязва ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР