Заради аномалиите във времето на десетки места в страната лумнаха

...
Заради аномалиите във времето на десетки места в страната лумнаха
Коментари Харесай

Пожари и градушки в десетки населени места

Заради аномалиите във времето на десетки места в страната лумнаха пожари. В други път градушка колкото орех помля посевите и наруши инфраструктурата. Огнеборци и военни се включиха в битката с летните пожари в южната част на страната. Бедствено е ситуацията в Хасковско, където огънят лумна няколко места. Наложи се в гасенето да се включат и военни. 
Най-тежко е ситуацията край село Дъбовец, община Любимец, където теренът е мъчнопроходим. Натам беше  ориентирана тежка верижна техника от Бургас и от мини " Марица Изток ". Заради мощния вятър се е нараснал и пожарът, тръгнал от село Сусам, община Минерални бани. Огънят към този момент е наоколо до село Гарваново, където горят сухи треви, стърнища и неожънати ниви.
Пожар изпепели 3000 дка сухи треви, стърнища и шубраци в област Пазарджик предходната нощ. Огънят пламтя в продължение на часове в землището на селата Памидово, Карабунар и Величково. Пламъците бяха потушени преди да доближат обитаемоте места.
Пожари във вилна зона и местността " Батмиш " край Сливен гасиха екипи на районната работа в града. Огънят провокира паника у хората и поради мощния вятър през нощта, като опасенията им бяха, че ще се популяризира доста бързо.
Градушка с размера на орех падна в сряда вечерта над редица обитаеми места към Враца, Берковица и Монтана. Провилни дъждове пък наводниха село Остра Могила, Сливенско. Ледените парчета унищожиха насаждения в мездренското село Долна Кремена и романското Камено поле.
Стихията удари и плевенското село Садовец. Нанесени са вреди на реколтата и покъщнината на хората. Селото остана часове без ток. Силна стихия мина и над Търговище. В общината има постъпили сигнали за паднали дървета в квартал " Въбел ". Сигнали за паднали дървета и разместени покриви има в над 30 разнообразни елементи на града и близките села.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР