Запушен и гноен бъбрек на пациент от Велинград възстанови напълно

...
Запушен и гноен бъбрек на пациент от Велинград възстанови напълно
Коментари Харесай

Пловдивски уролози разбиха огромен камък и спасиха 62-годишен мъж

Запушен и гноясал бъбрек на пациент от Велинград възвърне изцяло функционалностите си след сполучлива безкръвна 45-минутна интервенция, направена от екипа на Клиниката по урология в УМБАЛ " Пловдив “. Интервенцията бе осъществена с холиум лазер, по време на която конкремент с величина 4 см бе евакиуран през особено основан достъп, дребен отвор, в поясната /лумбалната/ област. За да разбием камъка в затруднения бъбрек, извършихме смесен способ с флексибилна уретерореноскопия/ през пикочния канал/ и нефростомия/през по този начин основания канал в рисковата област, изясни доктор Васил Павлов, началник на екипа, работил по случая.

Пациентът, който е на 62 година, се оплаква преди към 3 месеца от болки. При обзор в лечебното заведение се открива, че бъбрекът е  освен запушен, само че е почнал заразен развой и в легенчето към този момент се е образувало солидно количество гной.

Преди 2 месеца медиците слагат под ехографски надзор перкутанна нефростома – специфична тръба в региона на кръста, през която урината изтича и не се задържа в бъбрека, с цел да предизвиква инфекции. Веднага по-късно е назначена антибиотична терапия, с която възпалението е овладяно и става допустимо да се направи лазерното разтрошаване на големия камък. Болният е изписан след 3-дневен престой в клиниката, а доктор Павлов увери, че се чувствал чудесно при овакантяване на лечебното заведение. Според него мъжът малко е просрочен с визитата си при експерт и в случай че се е забавил още малко, можело да се стигне даже до премахване на болния орган.

Нашата страна е ендемичен регион за развиване на бъбречно-каменна болест и болестта е доста публикувано измежду популацията. За появяването един от решаващите фактори е наследственият. Най - присъщ признак е коликообразната болежка в кръста, която се популяризира към гърба, корема и слабините. Пациентите се оплакват още от парене при уриниране, само че постоянно имат позиви за вървене до тоалетната, имат червеникава мътна урина, гадене, повръщане, общо неразположение, от време на време с температура и настинка.

Клиниката по урология предлага модерни способи за лекуване с съвременна високотехнологична здравна инсталация. В взаимозависимост от типа и размера на камъните в бъбрека разбиването им трае от 30 до 120 минути. Интервенциите са щадящи за болните – те са безкръвни, не се вършат сечения и не водят до загуба на телесни течности. Запазва органите, като не се демонстрира експанзия и по отношение на близките тъкани. Подходящ е за лекуване на всевъзможни пациенти, в това число и за хора с съпътстващи болести.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР