Заприличалото на призрачен град през последните месеци Лондонското сити се

...
Заприличалото на призрачен град през последните месеци Лондонското сити се
Коментари Харесай

Лондонското сити се готви за завръщането на служителите в офисите

Заприличалото на нереален град през последните месеци Лондонското сити се готви за завръщането на чиновниците в празните офиси, написа Ройтерс, позовавайки се на думите на  Катрин Макгинес, ръководител на общинската администрация на финансовия център на Англия.

Макгинес съобщи пред радио Би Би Си, че чака търговията в Лондонското сити да разцъфне след завръщането на чиновниците по офисите, от чиито визити зависи активността на кафенетата, заведенията за хранене, пъбовете и другите бизнеси в региона.

Според нея обаче ще има промени в метода, по който тече работата в офисите.

„ Хората ни споделят, че чакат централните им офиси да бъдат главното място за работа, където чиновниците да идват по 3-4 дни в седмицата. Работно време ще бъде друго, само че ние чакаме множеството чиновници да се завърнат “, разяснява тя.

Лондон е най-големият център за интернационално банкиране и вторият максимален финтех хъб в света.

Прочуване на KPMG, оповестено предходната седмица, разкри, че огромните световни корпорации към този момент не възнамеряват понижаване на офис пространството след пандемията, въпреки че малко чакат завръщане на бизнеса към естественото още през тази година.

По-рано този месец основният изпълнителен шеф на основаната във Ню Йорк капиталова банка Goldman Sachs Дейвид Соломон съобщи, че чака хиляди чиновници на компанията да се върнат в офисите до лютото.

От друга страна, английското поделение на испанската банка Santander затваря четири офиса в страната и мести централата си от Лондон в Милтън Кийнс.

Раздвижването идва в Лондонското сити идва фона на упованията, че Англия скоро ще разхлаби по-строгите ограничаващи ограничения против разпространяването на ковид в страната на фона на бързата имунизация. До момента във Англия са сложени над 34 млн. дози ваксини против COVID-19.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР