Запознайте се с Виктория Байрактарова е едно от най-четящите деца

...
Запознайте се с Виктория Байрактарова е едно от най-четящите деца
Коментари Харесай

Добрият пример: Дете от Хасково

Запознайте се с Виктория Байрактарова е едно от най-четящите деца у нас, предава

Тя е едвам във втори клас, само че през предходната година е съумяла да прочете 552 книги . Заради това е получила и премия " Читател на годината " от районната библиотека в Хасково.

Виктория е влизала в детския отдел на районната библиотека " Христо Смирненски " в Хасково най-малко 50 пъти и към този момент се усеща тук като вкъщи с и. Второкласничката научава буквите доста преди да пристъпи учебния предел, а още в първи клас стартира да идва в библиотеката всяка седмица и лека-полека за една година съумява да вземе 552 книги.

„ Мама ми чете всяка вечер по една брошура и аз, когато се научих, и аз започнах да чета. Първо, като се прибера от учебно заведение си пиша домашните, и по-късно чета книжки ”, споделя момичето.

Сред обичаните книги на Виктория са приказките и приключенските разкази като този за смелото коте Мили. Често обаче чете и просветителна литература, както и чисто женски книги. 

Първата среща с книгите на Виктория е още до момента в който е бебе . Майка ѝ всяка вечер ѝ чете приказки. „ Когато беше на 2, като я заведохме да си избере подарък, от всички играчки тя избра една брошура. Четенето виждам, че оказва помощ доста в учебно заведение.

Второ - човек се възпитава по различен метод, става по-интелигентен, развива се, това те кара да бъдеш и добър. В днешно време това е доста значимо - да бъдеш добър ”, споделя майката на Виктория - Диляна.

Оказва се Виктория не е единствената, прочела стотици книги за година. „ Има доста четящи дечица, което е най-хубавата наклонност ”, споделя библиотекарят Ива Радева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР