Запознайте се с Алекс – 5 годишно момченце, което обаче

...
Запознайте се с Алекс – 5 годишно момченце, което обаче
Коментари Харесай

Да помогнем на 5-годишния Алекс да проговори

Запознайте се с Алекс – 5 годишно момченце, което обаче няма да отговори на поздрава ви. Той към момента се пробва да произнася обособени думички, къде разбираеми, къде не толкоз.

Алекс е роден прибързано поради подозрения, че не се развива добре. Използван е по неотложност вакуум, от който, по-късно излиза наяве, е настъпила мозъчна контузия. Доскоро дребното дребосъче живее в собствен личен свят, не реагира на името си, не дава отговор на въпроси, избира да стои самичък. Впоследствие екип от невролози слагат диагнозата Аутизъм. А в допълнение се появява и проблем със стомашно-чревния тракт. Близките обаче не се отхвърлят.

Детето живее в Лондон и там посещава няколко типа лечения – езда, плуване, логопед, учи даже езика на немите – макатон. Храни се на специфична диета. Алекс е на старта и на нова терапия със стволови кафези „ Изпълняваме прецизно напътствията на наблюдаващия ни експерт и малко по малко Алекс стартира да се трансформира, да излиза от черупката си, да се усмихва, да има очен контакт, научи се да кара скутер, да се катери и стартира да извършва команди “, споделя баба му Людмила Пеева. Има вяра! Дори в учебното заведение за деца със специфични потребности преподавателите виждат смяна в връзката на дребния мъж.

Украинска клиника дава 96% късмет за възобновяване на Алекс посредством вливане на стволови кафези. Нужни са пет вливания през шест месеца, а единствено едното коства 10 000 английски паунда. Наред с другите лечения и специфичните добавки сумата става непостижима за фамилията му. Ето за какво те се обръщат с зов за помощ. Който желае и има опция да помогне на дребния Алекс, може да го направи с дарения посредством:

REVOLUT

https://revolut.me/desisl5bn1

PAYPAL

paypal.me/givehopetoalexander

Чрез платформата GoFundme:

https://gofund.me/5482ba9d

Чрез банков трансфер:

IBAN: BG98RZBB91551094847881

BIC: RZBBBGSF

Банка: Райфайзен банк

Титуляр: Людмила Пеева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР