Запознава се с бъдещия си съпруг в училище, още на

...
Запознава се с бъдещия си съпруг в училище, още на
Коментари Харесай

Като малка Рейчъл Роу не знаела, че майка й Камелия Тодорова е известна

Запознава се с бъдещия си брачен партньор в учебно заведение, още на 12-годишна възраст
До осемгодишна възраст Рахел-Лилия, както е същинското име на Рейчъл Роу, живее в Германия. Единственото нещо, което съумяла да научи на български език, било “лека нощ ”.

Всяка вечер майка ѝ, известната джаз певица Камелия Тодорова, приспивала нея и близначката ѝ Мириам с детски песнички на български език. “Когато дойдохме в България, денем на летището в София ни посрещнаха родственици. Ние със сестра ми ги поздравихме с “лека нощ ”, споделя с необятна усмивка на уста Рейчъл.

Израснала в подножието на Алпите, тя разказва детските си завършения като приказни и красиви. Не съжалява, че са пристигнали в България. По думите ѝ всеки човек има потребност да върви по избран път и да построи чувствата си като актьор. “Идването ми тук способства за построяването ми като човек и моето виждане за света. Живеейки на тези две полярности, тъй като България и Германия са доста разнообразни. Ние дойдохме при започване на 90-те години, когато тук мощно се усещаше рецесия. За мен беше значимо да имам другари, с които да играя ”, признава Рейчъл.

В началото, когато двете с Мириа още не разбирали езика, им било много мъчно в учебно заведение. Г-н Иванов от 51-о  училище оставал с тях след часовете, с цел да напреднат по-бързо с езика и материала.

Музиката е закодирана в кръвта на Рейчъл. Цялото ѝ семейство е част от музикалния бизнес. Майката на Камелия Тодорова била преди време певица, а дядо ѝ Юлиус по бащина линия - оперен артист. Заедно със сестра си и още три девойки в учебно заведение образували група, въодушевена от известната по това време момичешка тайфа “Спайс гърлс ”.

“Много подражавахме на MTV и музиката, която се слушаше в оня интервал. Събирахме се вкъщи и танцувахме, това се придвижи и в учебно заведение. Аз като по-висока бях Спорти Спайс. Сещам се, че имаме една суперсмешна фотография, на която сме застанали тъкмо като девойките от “Спайс гърлс ” и сме се снимали като за корица на списание ”, спомня си чаровната изпълнителка.

Това е времето, в което дружно със сестра си вършат първата си взаимна ария. Не я записват, тъй като Мириам се отхвърля от сцената, до момента в който след дълго размишляване Рейчъл взема решение да поеме пътя на известната си майка, а сестра ѝ се заема с музикален мениджмънт.

Годината е 1990-а, а Камелия Тодорова прави един от огромните се концерти в зала 1 на НДК.

Именно тогава двете със сестра си за пръв път схващат, че майка им е известна.

  “Толкова претъпкана зала към момента не съм виждала. Първоначално беше доста стряскащо за нас. Аз и Мириам бяхме много дребни, с цел да вървим на нейните концерти и турнета в чужбина. Ние нямахме никаква визия, че тя е известна, че я дават по малкия екран, върви на награди на MTV и така нататък Този концерт беше първият конфликт за нас. Много бях сюрпризирана. Разказвали са ми, че сме желали да се качваме на сцената, само че не са ни разрешили ”, спомня си Роу.

Известната ѝ майка е най-упоритият човек, който познава, и е радостна от обстоятелството, че към момента интензивно работи по разнообразни музикални планове.

Рейчъл среща любовта на 16 години. Със Страхил се засичат образно в 51-о СУ “Елисавета Багряна ”, където учат и двамата. По това време тя е на 12 години, а той таман влиза в гимназията след 7-и клас.

“Страхил има доста запаметяваща се физиономия. По неговите думи аз също, не му повярвах. Защото бях една от многото крещящи диви тийнейджърки по коридорите. Веднага разказа с какво съм била облечена ”, споделя Рахел. Това е един от първите им мемоари дружно.

Иначе напълно тривиално се виждат на “Попа ” в 19 часа. Мястото, където половин София при започване на новия век си прави срещи я с другари, я с ново гадже. Страхо, както го назовава тя, или по-известен в музикалните среди като KiNK, идва на срещата с две девойки на разположение, срещат се и той си потегля. По-късно излиза наяве, че едното от девойките е най-хубавата му другарка, която по-късно става близка и на Рейчъл.

През 2017 година тя и Страхил вземат решение публично да минат под венчилото. През 2020-та година се ражда и дъщеричката им Изабела.

Те освен са женени, само че и работят дружно по разнообразни планове от години. Последният се споделя “Да ти споделя ” и е част от идното Е.Р. (кратък албум - б.а.) “Лилия ”, което ще се появи през есента тази година.

“Това е едно много персонално парче и е обвързвано най-много с пропуснатите благоприятни условия. Това е първият ми план с напълно български песни ”, обобщи Рейчъл.

Анатолий Попов
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР