Запознати сме с доклади относно атаки срещу USS Carney и

...
Запознати сме с доклади относно атаки срещу USS Carney и
Коментари Харесай

Пентагонът казва, че американски военен кораб, търговски кораби са атакувани в Червено море. Хусите твърдят, че са атакували 2 кораба

„ Запознати сме с отчети по отношение на офанзиви против USS Carney и търговски кораби в Червено море и ще предоставим информация, когато стане налична “, сподели Пентагонът пред Асошиейтед прес.

Carney е унищожител от клас Arleigh Burke.

Британската войска по-рано сподели, че е имало хипотетична офанзива с дрон и детонации в Червено море, без да прецизира детайлности.

Пентагонът не уточни от кое място счита, че идва огънят. Въпреки това военният представител на хусите бриг. Генерал Яхя Сари пое отговорността за офанзивите, като сподели, че първият транспортен съд е бил ударен от ракета, а вторият от дрон, до момента в който са били в протока Баб ел-Мандеб, който свързва Червено море с Аденския залив.

Сари не загатна, че американски боен транспортен съд е взел участие в офанзивата. Той сподели, че офанзивите ще продължат, до момента в който Израел продължава войната си с Хамас в линията Газа.

Хусите подхващат поредност от офанзиви против кораби в Червено море, както и изстрелват дронове и ракети, ориентирани против Израел по време на войната.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР