Запознат съм с този случаи още в самото му начало.

...
Запознат съм с този случаи още в самото му начало.
Коментари Харесай

Здравният министър с първи коментар за трагедията с издъхналите на стълбите пациенти в Пловдив

Запознат съм с този случаи още в самото му начало. Докато не завърши инспекцията, няма да взема никакво отношение. Вчера бях с публичната телевизия и един български доктор, който е болен от коронавирус, сподели: Здравната система е претрупана: Това, което се случва е неприемливо. Това, което се случва е недопустимо за човешките очи. Но когато работите в здравно заведение истината може да има и различен взор. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов във връзка нещастието с умряли на стълбите пациенти в Пловдив.

Данните, които знам сега: лекарите и сестрите в здравното заведение са били задоволително. Ако ме питате сега дали здравната система се оправя – Да, тя се оправя. Но в случай че продължим да твърдим, че ковид няма, че ограниченията са измислени, с цел да лимитират свободите на хората, в случай че продължаваме да бием лекарите и сестрите, в случай че продължаваме да назоваваме бяла мафия, ние ще загубим тези хора ", разяснява проф. Ангелов.

"Това, което се случва в Пловдив е върхът на айсберга. Защо се случва, тъй като здравната система не е реформирана, само че в този момент не е време за промени. Реформата е почнала преди 20 години, само че до какво доведоха тези промени. Личните лекари – здравният министър не им е началник. ДКЦ-тата са подчинени на общинските препоръки. И единствено с помощта на синхрона, който имам с госпожа Фандъкова и другите общински представители, нещата са такива.

Вече сме внесли законови промени. Трябва да създадем стратегически държавни лечебни заведения в цялата страна. Някои от постройките на лечебните заведения са на 140 години. В Америка също има такива, само че те са направени. Но в този момент в хода на една зараза не можем да стартираме никаква промяна ".

Трябва да градим силата на българското опазване на здравето там, където то е едва. Има проблем с връзката.

Министърът разяснява и презапасяването на хората с медикаменти и пиенето на медикаменти, без рецепта.

"След време хората ще умират от тежки мулекулярни инфекции, които няма да може да лекуваме ", разяснява той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР