Запознат съм с призива на софийските лекари и абсолютно ги

...
Запознат съм с призива на софийските лекари и абсолютно ги
Коментари Харесай

Гешев заговори от името на лекарите: Цялото лекарско съсловие иска по-радикални мерки

„ Запознат съм с апела на софийските лекари и безусловно ги поддържам ", разяснява основният прокурор Иван Гешев по БНР във връзка апела на Българския лекарски съюз /БЛС/. Лекарите настояха да се ограничи ненужното придвижване сред градовете и да се вкара вечерен час, тъй като огромни групи хора не съблюдават ограничаващите ограничения и възбраната за събирания.

" Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални ограничения. За такива ограничения приканих и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от подготвеност, несъмнено, на държавното управление и на Народно събрание ", сподели Гешев.

Той моли към политиците да не губят време, а да го подхващат.  " Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, тъй като те ще бъдат на първа линия, в случай че се развият отрицателно нещата. Когато ние сме заболели, отиваме при доктор, не при политик ", подсети основният прокурор.

" За повторно приканвам за радикални ограничения, каквито желаят лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато прикани към този момент ще е късно и можем да се окажем в италиански вид “, показа опасенията си той.

„ Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали, и да създадат всичко допустимо, с цел да защитят българските жители, българската страна, а и личните си фамилии “, уточни още Гешев.

Той не пожела да разяснява съответни ограничения, измежду които слагането на София под карантина: „ Мисля, че бях задоволително явен, упорствам за радикални ограничения, каквито желае лекарското съсловие “.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР