Запознах се с Ива Николова преди шест години, на едно

...
Запознах се с Ива Николова преди шест години, на едно
Коментари Харесай

Разказ за Ива Николова - от уважение през съчувствие до презрение

" Запознах се с Ива Николова преди шест години, на едно празненство на Галерия, която по това време беше една от дребното опозиционни на ГЕРБ медии. Седях до нея и разговаряхме цяла вечер за политика, и няма да си изкривявам душата - изкарах си ужасно забавн о. Тя е забавен и занимателен събеседник, и несъмнено беше публицист с перо.
Вероятно поради тези първи персонални усещания, както и тъй като, в никакъв случай не съм я съдила за последващите й изяви в ПИК.
Нещо повече, съчувствах й, тъй като ясно си давах сметка, че ГЕРБ я унищожиха като публицист. Откактона никой различен публицист съдът в България не е присъждал такава рекордна сума), аз знаех, че Ива Николова е хваната в клопката на този отблъскващ дълг ", написа журналистката Юлия Ал-Хаким във фейсбук.
" Очевидно е, че изборът й да работи в ПИК и да прави всичко това, което я трансформира в обект на обществено пренебрежение в последните години, е подбуден точно от безизходната обстановка , в която беше сложена от заместител ръководителя на ГЕРБ. Живеем във времена, в които е задоволително мъчно да оцелееш като публицист и без на главата да ти виси подобен голям дълг.
Спрях да изпитвам състрадание и схващане към нея сега, в който тя отбрани публикуването на порно фотосите на приятелката на Борислав Игнатов . Тя оправда ПИК с довода, че правейки фотосите обществено притежание, те са освободили Борислав Игнатов от бъдещи шантажи. И имаше наглостта да цитира Библията - “истината ще ни направи свободни ”.
Насилник на други дами. На дами, които с нищо не са заслужили сходно обществено оскърбление. В публицистиката има граници, както и в политиката, които в никакъв случай не се прекрачват . Да използваш сходни материали за да обезвредиш политически конкурент, е неприемливо действие. Да, фотосите към този момент са били качени из всякакви уеб сайтове, само че в никакъв случай нямаше да получат такава мощ, в случай че не бяха качени в ПИК.
Бих добавила също, че като човек и като жена има да заплаща огромен грях, а по какъв начин ще стане това, не е моя работа. Подозирам, че акцията с яйцата ще бъде най-малкият й проблем ", написа още Юлия Ал-Хаким.
Припомняме, че през вчерашния ден Ива Николова беше уцелена с домат от протестиращи, които скандираха " мисирка " по нейн адрес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР