Заповедта за обявяването на залива Корал за защитена местност е

...
Заповедта за обявяването на залива Корал за защитена местност е
Коментари Харесай

Обявяването на залива Корал за защитена местност е противоконституционно

Заповедта за оповестяването на залива Корал за предпазена околност е противоконституционна. Това сподели кметът на Царево Георги Лапчев във връзка оповестената през днешния ден в Държавен вестник нова предпазена морска околност, която обгръща 1320 декара повърхност. Община Царево ще апелира заповедта в законоустановения едномесечен период. 

В момента юридическия отдел на община Царево се среща с оповестената в Държавен вестник заповед за оповестяването на морската територия на плаж Корал за предпазена околност. Най-същественият претекст за обжалването на заповедта показва кметът Георги Лапчев:

" Основният претекст е, че тя е противоконституционна, тъй като се основава граница и прави недостъпна Община Царево по море за дребния клас плавателни съдове. Коридорът на корабоплаване е 500 м. "  

По мотив причините на кмета Лапчев за обжалване на заповедта, министърът на околната диря и водите Борислав Сандов сподели пред БТВ:

" Първо това е третата морска акватория, второ аз не съм пристигнал с ремаркето да си взема един залив да си го нося в София. Това си е там на място. Всичко си е каквото е, само че по-съхранено ". 

В оповестената заповед за оповестяването на нова морска предпазена околност Корал е изнемощял противоречивия текст за възбрана на риболова в интервала от април до месец октомври.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР