Заповедта обаче не се приема добре от стопаните на котки.Властите

...
Заповедта обаче не се приема добре от стопаните на котки.Властите
Коментари Харесай

Налагат локдаун за котки в германски град

Заповедта обаче не се приема добре от стопаните на котки.

Властите в югозападния немски град Валдорф подредиха на стопаните на котки да държат домашните си любимци на закрито до края на август, с цел да защитят необичаен тип птица по време на размножителния ѝ сезон, оповестява Huffpost.

Постановлението има за цел да помогне за спасяването на качулатата чучулига, която свива гнездото си на земята и може да стане лесна плячка за четириногите хищници.

Популацията на този тип птици в Западна Европа внезапно е намаляла през последните десетилетия, предава profit.bg.

 

Властите във Валдорф предизвестяват, че оцеляването на типа зависи " от всяко едно пиле ", заради което се постановат и изключителните ограничения.

Указът, който се отнася за всички котки в южната част на града, ще важи и през идващите три години по време на размножителния интервал на чучулигата през лятото. 

Регионалният ежедневник Rhein-Neckar-Zeitung заяви, че ръководителят на локалната асоциация за отбрана на животните възнамерява да предприеме правни стъпки за оборване на указа.

Организацията твърди, че ще направи всичко допустимо, с цел да спре тази непропорционална мярка.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР