Заповедта на ЦИК за 100% контролно броене от машинното гласуване

...
Заповедта на ЦИК за 100% контролно броене от машинното гласуване
Коментари Харесай

Общественият съвет към ЦИК: Няма да има броене на разписките на балотажа

„ Заповедта на ЦИК за 100% контролно преброяване от машинното гласоподаване в изборните секции беше безразсъдно “. Такава оценка на изборите 2 в 1 направи Велко Милоев, член на публичния съвет към ЦИК в ефира на Българска национална телевизия.

Според него няма да има в България изборна комисия, партия и неправителствена организация, която секция по секция да съпоставя числовите данни с съответната секция. Машините би трябвало да бъдат следени и Велко Милоев се надява да има спор, който тече в общността за една цялостна система за надзор от началото до края на всички детайли от машинното гласоподаване. По думите на Милоев броенето на контролните разписки не дават резултат.
Стефан Манов удовлетворен от по-високата изборна интензивност в чужбина
„ Избирателната интензивност беше по-висока в чужбина от юли месец, само че по-ниска от изборите през април месец “. Това регистрира Стеф...

Велко Милоев увери, че има обезпечени машини за гласоподаване за втория тур на президентските избори. Технически не би трябвало да има съществени проблеми за балотажа. Делът на дефектираните машини е доста дребен, което е едно обичайно техническо равнище, уточни той С политическото решение за броенето на контролните разписки се върнахме към сцените от предходните избори за спане по столовете и по земята. От това тяхно изпитание няма да има никакво изпитание, означи Милоев.

На балотажа няма да има въобще преброяване на контролните разписки, като би трябвало да има ново решение на ЦИК за това, приключи Велко Милоев. 

Още:

 
Стефан Манов за машините: Аналогия с Костинброд не може да се направи
Трябва да си дадем сметка, че действително обстановката не е нещо, което би трябвало да ни тормози. Машините, които ще бъдат употребявани на 14 ное...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР