Заповедта на министър Алексиев влиза в сила от 26 септември

...
Заповедта на министър Алексиев влиза в сила от 26 септември
Коментари Харесай

Ето как става разтоварването на заседналия кораб Vera SU


Заповедта на министър Алексиев влиза в действие от 26 септември и планува: безвредно разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на местността Яйлата и след това задържане на плавателния съд и товара до цялостното възобновяване на направените от страната разноски при интервенцията.

На палубата на крана е инсталирана 15-тонна машина за пълнене на торби с съдържимост 1 звук всяка. Продукцията ще бъде извозена и складирана на пристанище Варна до цялостното възобновяване от корабособственика на направените от страната разноски.

В хода на интервенцията е планувано да има и втори кран, подложен на плаваща платформа, с който ще се трансферират товарите на баржа и ще се извозват.

При достатъчното облекчение на товара от заседналия транспортен съд, ще се сътвори опция за свалянето на плавателния съд от скалите с два влекача.

Както Varna24,bg осведоми, подготвени са резултатите от пробите, взети на 25 септември от морските води наоколо до заседналия транспортен съд.

По време на инспекцията бяха взети две водни проби от акваторията на Черно море – първата до товарния транспортен съд " Vera SU "  в посока намерено море, а втората пред носа на кораба, където е хипотетичното изтичане  на товара.

Резултатите от изпитване на пробите за азот нитритен демонстрират, че към 15 часа на 25 септември има индикации за замърсяване на морската вода от товара на кораба. Екип от специалисти на БДЧР и РЛ - Варна бяха на място през вчерашния ден за повторна инспекция и пробонабиране.

В прикаченото видео може да видите по какъв начин се разтоварва товарът от заседналия транспортен съд.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР