Заповедта на Международния наказателен съд (МНС) за ареста на руския

...
Заповедта на Международния наказателен съд (МНС) за ареста на руския
Коментари Харесай

Москва реагира след заповедта за арест на Путин

Заповедта на Международния углавен съд (МНС) за ареста на съветския президент Валдимир Путин е " безсмислена " и " юридически оскъдна ”, съобщи Москва неотложно след публикуването на известието от страна на МНС.

„ Решението на Международния углавен съд, чиято пълномощия РФ не признава, за ареста на президента на Русия Владимир Путин и на детския омбудсман Мария Лвова-Белова нямат никакво значение за РФ, в това число от юридическа позиция ”, се споделя в изказването на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Русия не е част от Римския статут на Международния углавен съд и не носи отговорност по него. Русия не си сътрудничи с този орган, а вероятните „ предписания ” за арест, които идват от Международния съд, за нас са юридически оскъдни ”, акцентира дипломатът, представен от Днес.бг.

 
Путин бе упрекнат във военни закононарушения в Украйна. В мнението на съда се споделя още, че Путин е виновен за противозаконната депортация на украински жители, измежду които и деца.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР