Заповедите за тестване на учениците и другите здравни мерки се

...
Заповедите за тестване на учениците и другите здравни мерки се
Коментари Харесай

Николай Денков се надява поне депутатите да правят разлика между образование и здравеопазване

Заповедите за тестване на учениците и другите здравни ограничения се преглеждат със заповед на управлението на Министерство на здравеопазването. Надявам се най-малко народните представители да разграничават функционалностите, които имат министърът на образованието и министърът на опазването на здравето .

Това съобщи просветителният министър учен Николай Денков по време на парламентарния надзор в Народното събрание. Той отговори на въпрос на народния представител от " Възраждане " Елена Гунчева по отношение на довеждане докрай на образователната година от възпитаници, учили в образование от разстояние в електронна среда и такива с неизвинени отсъствия.
 Министерство на здравеопазването подписа контракти за закупуването на 7 610 000 щадящи проби за учениците
Министерство на здравеопазването подписа контракти за закупуването на 7 610 000 щадящи проби за учениците

Тестовете ще бъдат доставени на няколко стадия

Той изясни, че не се пишат отсъствия на децата, които вземат участие в онлайн образование от разстояние. Срочните и годишни оценки се дефинират от настоящите оценки на учениците, класните и контролните работи, както и осъществяването на наложените задания от учителя по отношение на ученика.

За учениците, които се образоват от разстояние заради отхвърли да се тестват онлайн, имат два разновидността - да създадат бърз антигенен тест и да бъдат изпитани в учебно заведение или да се явят в учебно заведение за самостоятелно изпитване отвън времето на присъствания образователен развой , без да се тестват. Ако учениците, които се образоват онлайн, надвишават 25% неявяване се провежда и организира изпит за установяване на срочна оценка по образователния предмет. По преценка на преподаващия преподавател, възпитаници, които не могат да се явят, могат да бъдат изпитани и документално в електронна среда, в случай че са обезпечени нужните условия за това - независима стая, с включена камера и микрофон. Ако бъдат открити непозволени средства по време на изпитването в писмена форма, не се слага оценка.
 Всички образователни занятия в страната ще са присъствени от понеделник
Всички образователни занятия в страната ще са присъствени от понеделник

Николай Денков чака тестването на учениците да отпадне най-късно от 20 март

Независимо от другите хипотези, няма заплаха учениците да не завършат образователната година - да не бъдат изпитани или да не им бъде сложена срочна оценка, увери Денков.

Той добави, че в последната COVID-19 вълна 12 000 възпитаници публично се разболявали всяка седмица в България . Част от тях влизали в болница, имало и по-тежки случаи. Обучението в електронна среда е активност, която била употребена в целия свят, като имало и страни, които затваряли учебните заведения и не организирали образование в електронна среда. Качеството е такова, каквото може да се обезпечи при актуалните условия, акцентира Денков, като прикани въпросите за насмешка с просветителната система да бъдат ориентирани към друго място.

В изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура се даде еднакъв достъп до качествено обучение на всяко дете и всеки един възпитаник , сподели Денков.

По думите му показаните технологии непрестанно с е уголемяват и развиват и това е една от аргументите да не бъдат стандартизирани. Училищата създават правила за възрастовите особености и профила на учениците за образование в електронна среда, изясни просветителният министър и добави, че процесът на създаване на политиките за електронните запаси МОН се базира на научни данни.

Според Денков би трябвало да се направи полемика за ефикасното и уравновесено потребление на осведомителни технологии и електронни запаси , съобразени с възрастта и развиването на децата и учениците. След това би могло да се пристъпи към създаване на рекомендации, които да се приложат на публични полемики. Такива полемики могат да се създадат след края на образователната година.
 Близо 84 хиляди възпитаници са в клас без да се тестват за COVID-19
Близо 84 хиляди възпитаници са в клас без да се тестват за COVID-19

Изцяло имунизираните гимназисти са 9,72%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР