Заповед за сформиране на комисия от експерти и общински съветници,

...
Заповед за сформиране на комисия от експерти и общински съветници,
Коментари Харесай

Общината започва преговори за имота от 81 дка зад Братската могила

Заповед за съставяне на комисия от специалисти и общински съветници, които да договарят със притежателите на противоречивия имот от 81дка в парк „ Отдих и просвета “, е издал кметът на Пловдив Здравко Димитров.

„ Още предходната седмица разгласих обществено, че ще предизвиквам среща с тях, с цел да потърсим най-разумното решение в интерес на жителите “, написа във фейсбук градоначалникът.

На 24 ноември, макар митинга на десетки пловдивчани, Общински съвет одобри новия Общ организационен проект, който разрешава отчасти застрояване на терена зад Братската могила в Пловдив с жилищни здания на по 3 етажа. Против гласоподаваха единствено от групата на Демократична България Пловдив и самостоятелните съветници Слави Георгиев и Георги Величков.

Решението изкара на митинги пловдивчани. Те упорстват за опазване на зеления статут на терена, а не за неговата възможна продажба, защото цената, която ще бъде платена от данъкоплатците съгласно тях, ще е в пъти по-висока от тази при отчуждаване на терена като зелена повърхност.

Междувременно, решението за изменението на новия Общ устройствен план на Пловдив към този момент е обнародвано в Държавен вестник и от тук нататък вероятно постъпили тъжби не стопират неговото деяние.

Въпросният парцел, на който преди години имаше концепция да се построи пловдивският Дисниленд, беше апортиран още по времето на кметуването на Иван Чомаков и след договорката мина в частни ръце. Общата повърхност на терена е 131 дка, като плануваните за застрояване 81 дка са част от него. Останалите 50 дка преди няколко месеца Общински съвет откупи от притежателя посредством заменка за 7 апетитни парцела в града.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР