Заповед за обявяване на нова природна забележителност - Безденски извори“,

...
Заповед за обявяване на нова природна забележителност - Безденски извори“,
Коментари Харесай

Обявиханова природна забележителност

Заповед за оповестяване на нова естествена забележителност - „ Безденски извори “, подписа министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.

Тя се среща се край село Безден, община Костинброд, оповестиха от Министерство на околната среда и водите. Мотивите на решението по Закона за предпазените територии са запазване на карстовите извори като обект на неживата природа с естетична стойност и опцията за развиването на екологосъобразен туризъм.

Предложението за оповестяване на естествената забележителност е на Асоциацията на парковете в България. Новият обект на отбрана е с повърхност 161,736 дка в землищет о на село Безден и се вписва в регистъра на предпазените територии на Министерство на околната среда и водите. 

Местността от години е място за туристически визити , облагородено от Общината. Обявяването ѝ за предпазена ще подкрепи превръщането й в една от огромните туристически дестинации на територията на община Костинброд и ще способства за развиването на туризма в нея.

В границите на предпазения обект се не разрешават риболовът в " Безденските извори ", паленето на огън, сечта, както и замърсяването с боклуци.

Законът не позволява в тази територия търсене, изследване и рандеман на подземни благосъстояния, строителство на пътища, понижаване на  водния отток и смяна в хидрологичния режим на мочурището.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР