Заповед, с която се въвежда вечерен час за всички лица

...
Заповед, с която се въвежда вечерен час за всички лица
Коментари Харесай

Вечерен час в Сопот, колите от други области минават край града

Заповед, с която се вкарва вечерен час за всички лица на територията на община Сопот, вкара кметът на подбалканското градче Деян Дойнов. Заповедта е с днешна дата, а контролът ще извършват секретарят на общината Мехмед Тухчиев и началникът на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Карлово. 



Вечерният час е от 22:00 часа до 6:00 часа сутринта
. Със заповедта си кметът разпорежда придвижването на всички коли с районен (областен) код в регистрационния номер, друг от РВ, да се реализира по ул. " Трети март " - околовръстния път край Сопот. Така те няма да могат да влизат на територията на града.
 DarikNews
Ограничителните ограничения са въведени поради опасността от ковид. Само преди няколко дни кметът на Сопот и кметът на Кричим издадоха заповеди, с които не разрешиха работата на всички търговски обекти, с изключение на аптеките, дрогериите, питателните магазини и бензиностанциите. Тогава регионалният шеф Дани Каназирева анулира заповедите им като незаконосъобразни.

Въпреки това к метът на Кричим Атанас Калчев разгласи, че заповедта му е законосъобразна и настояща , а Каназирева през днешния ден ядосано съобщи: „ В България имаме настоящ народен щаб, той издава инструкции и министър на опазването на здравето,  който издава заповеди. Всички останали само и единствено изпълняваме и направляваме за спазването на тези разпоредби.

Когато заповед на различен орган опонира с по-горестоящ акт - на здравния министър, тя е незаконосъобразна. В противоположен случай ще предизвикаме цялостен безпорядък. Съгласно член 32 от ЗМСМА, регионалният шеф може да анулира незаконосъобразни актове в 14-дневен период или при неговото сезиране. Бях сезирана от десетки жители от съответната община. Изпълнила съм си отговорностите “.

Пред шефът на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев заяви, че е бил известен от Каназирева за това, че заповедта на кмета на Сопот е противозаконна , само че по думите му кметовете имат право да издават заповеди за налагане на вечерен час.

" Целта ни е да ограничим разпространяването на ковид ", уточни той и добави, че сходна заповед може да бъде атакувана в Административния съд. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР