Запорирани са сметките и е спряно подаването на газ към

...
Запорирани са сметките и е спряно подаването на газ към
Коментари Харесай

Запорирани са сметките и е спряно подаването на газ към ТЕЦ Варна на Доган

Запорирани са сметките и е спряно подаването на газ към Топлоелектрическа централа „ Варна “, който е благосъстоятелност на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган . Новината беше обявена от и, а държавният газов снабдител „ Булгаргаз “ удостовери информацията пред Свободна Европа.

Причината за прекъсването на доставките на газ и запора на сметките на сдружението е насъбран дълг. Мерките са подхванати по искане на „ Булгаргаз “, заяви „ Дневник “.

Според изпълнителния шеф на държавното сдружение Николай Павлов, представен от „ 24 часа “, дългът на Топлоелектрическа централа „ Варна “ е сред 24 и 25 млн. лв.. Бившият транспортен министър в държавното управление на Пламен Орешарски Данаил Папазов, който съставлява Топлоелектрическа централа „ Варна “, е показал пред вестника, че централата има задължения към „ Булгаргаз “, само че ги изплаща.

Топлоелектрическа централа „ Варна “ беше продадена от чешката компания ЧЕЗ на дребната компания „ Сигда “ ООД през 2017 година Тогава компанията е благосъстоятелност на Данаил, Станислав и Ивелина Папазови. Няколко месеца по-късно мажоритарен дял от компанията е добит от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Антикорупционният фонд и чешкият сенатор изпратиха сигнали до българската прокуратура във връзка със договорката за придобиването на централата от „ Сигда “. Софийската градска прокуратура отхвърли да стартира следствие, само че през юли тази година Апелативната прокуратура в София.

Малко откакто централата беше добита от Доган, тя стартира да получава милиони от българската страна, с цел да на българската енергетика.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР