Запорираха сметките на белодробната болница във Варна. Персоналът не е

...
Запорираха сметките на белодробната болница във Варна. Персоналът не е
Коментари Харесай

Запорираха сметките на белодробната болница във Варна

Запорираха сметките на белодробната болница във Варна. Персоналът не е получавал заплати от 5 месеца поради липса на средства. Болницата лекува пациенти с туберкулоза от цяла Североизточна България.

„ Ако да вземем за пример през днешния ден кажем край, ние сме дотук, болните остават на улицата. Няма кой да ги вземе, къде да ги вземат, това са заразно болни”, сподели основната сестра Йорданка Славова.

Заради 35 хиляди дълг към енергото сметките са запорирани. А туберкулозата не разрешава работа с клинични пътеки, т.е. самоиздръжка на болничното заведение.

„ Заболяването е изключено от Здравната каса. Ние одобряваме без оглед на осигуреност, одобряваме и неосигурени, става въпрос въпреки всичко за инфекциозно заболяване”, съобщи шефът на белодробната болница доцент Христо Ганчев.

Годишната прехрана на лечебницата е към 1 млн. лв.. В стационара на болничното заведение нормално се лекуват към 30 души, минималният им престой е 2 месеца.

Снимка: btvnovinite.bg

Леглоден на човек коства към 100 лева, само че здравното министерство заплаща едвам 43 лева

„ Просто се подиграват с труда ни и със самите нас”, безапелационна беше здравната сестра Снежана Иванова.

От Министерството на здравеопазването показват, че предходната година дотацията за туберкулоза е 280 хиляди лева Подчертават, че решения за общинските лечебни заведения взимат общините. От Общинския съвет резервираха безмълвие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР