Запорираха банковата сметка на Специализираната болница за активно лечение на

...
Запорираха банковата сметка на Специализираната болница за активно лечение на
Коментари Харесай

Запорираха сметките на белодробната болница във Варна заради дългове

Запорираха банковата сметка на Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни забoлявания във Варна поради задължения, оповестява Българска национална телевизия.
Неразплатените суми са близо 300 000 лв..
Здравното заведение дължи пари на разнообразни институции, снабдители на медикаменти, както и за храната на болните. Причината за това е лимитираната дотация, която Министерството на здравеопазването отпуска за лекуването на болните от туберкулозата.
Доц. доктор Христо Ганчев, шеф на Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести - Варна, изяснява, че един леглоден е към 100 лева, а те получават от министерството 38 лева По думите му казусът е тежък и в София, Пловдив, Бургас и Русе.
От няколко месеца работещите в болничното заведение не са получавал заплати. Въпреки тежките моменти, напуснали лекари и медицински сестри няма. Според шефа на болничното заведение, отговорностите се натрупат поради сбърканата здравна система в България.
Ганчев отбелязва, че болничното заведение не е огромна и са нужни към 1 млн. лева годишно, а те получават 300 000 лева По думите му това не са единствените проблеми за болничното заведение, защото от години постройката се разрушава и има потребност от незабавен ремонт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР