Запор на всички банкови сметки на община Чепеларе e наложен

...
Запор на всички банкови сметки на община Чепеларе e наложен
Коментари Харесай

Запор на всички сметки на община Чепеларе

Запор на всички банкови сметки на община Чепеларе e натрапен от частен правосъден реализатор.

Общата сума, която общината дължи по три изпълнителни каузи, е над 86 000 лева Запорът е от 9 януари. Делата против общината са заведени от адв. Кирил Иванов, който години наред е бил нает от общината. Новият кмет обаче е изискал от адв. Иванов информация за свършеното от него за 70-те хиляди лева, които общината му дължи. „ Виждате, че сумата не е дребна и е естествено, когато някой човек получава пари за някаква активност, да се дават доклади, а такива в общината липсват‘, уточни Боран Хаджиев, кмет на община Чепеларе.

Запорираха имущество за над 134 млн. лева на Миню Стайков и на девет свързани с него лица

Адвокат Иванов твърди, че активността му е документирана. „ И по всяко едно дело може да се ревизира, дали делото е водено, на каква инстанция, какъв хонорар. Съответно дали е по минимални размери или нещо превишено, само че по този начин или другояче – нищо не се договорихме с сегашния кмет и нещата останаха висящи “, уточни юристът.

Договорът за абонаментно правно обслужване е от 6 ноември 2015 г, на стойност 1000 лева месечно. Оказа се, че през изтеклия интервал той е един от много скъпите юристи. Сумите, които са му изплатени през този интервал са 98 624 лева Той предявява искове за още 73 548 лева от тази сума 6 584 лева са му платени. Значи общо за целия интервал господин Иванов ни коства 172 272 лева на общината или приблизително към 3 445 лева на месец.

Бившата кметица се изрече в поддръжка на юриста. По думите ѝ той е трябвало да получи висок хонорар поради значимо дело за милиони, което е водел от името на общината. „ Тъй като материалния интерес е над 3 млн. лева, обикновено е адвокатският хонорар да е огромен. Вие знаете, че по Закона за адвокатурата си имат напълно естествена ставка и параметри, които да се съблюдават при установяване на адвокатския хонорар. На остарелия юрист отговорностите бяха изплатени, а на новия юрист сключихме съглашения заради обстоятелството, че общината не разполагаше с задоволително финансови средства “, разяснява пред камерата на БТВ Славка Чакърова, някогашен кмет на община Чепеларе в интервала 2015-2019 година

Запорираха имущество на Баневи

Адвокат Иванов е уверен, че общината е спечелила от услугите му. Практика е общините да употребяват външни юристи, а тежкото финансово положение на Чепеларе е от години. Сега общината още веднъж ще разчита на правни услуги от външен правист, за 1 200 лева на месец. В края на декември м.г общината също е била със запорирани сметки, само че е реализирана сделка с компанията за метода на издължаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР