Запомнете тези имена - Делфин Персон (43-2, 18 КО) и

...
Запомнете тези имена - Делфин Персон (43-2, 18 КО) и
Коментари Харесай

Съдийско решение засенчи велика женска битка на галата на Джошуа

Запомнете тези имена - Делфин Персон (43-2, 18 КО) и Кейти Тейлър (12-0, КО) предложиха на феновете в " Медисън Скуер Гардън " една от най-великите боксови борби на десетилетието и сигурно задоволиха и най-претенциозните почитатели на гладиаторския спорт. Двете шампионки, впуснали се в борба за сливане на четирите шампионски пояса в лека категория, накараха мъжете преди тях да наподобяват като лигльовци с продукцията си на кръга.
6 x European amateur champion
5 x World amateur champion
4 x Professional world title holder
1 x Olympic gold@KatieTaylor, you are one of a kind pic.twitter.com/vEbxT3DYkU
— SportsJOE (@SportsJOEdotie) June 2, 2019

Делфин Персон явно завоюва дуела, което по никакъв метод не би трябвало да значи, че Кейти Тейлър не заслужава похвали за представянето си, тъй като дуелът им бе страховит за гледане. Само че тримата съдии избраха да се подведат по коефициентите на букмейкърите и по връзката с уредниците - момичето на Еди Хърн получи успеха с решение с 96-94, 96-94 и 95-95 в трите съдийски карти.

Ирландката Тейлър може да се съпоставя единствено с Конър Макгрегър по известност измежду спортните звезди, като към този момент е шампионка на четирите международни федерации, отнемайки пояса на WBC, който принадлежеше на Персон.

Белгийката бе шампионка на Световния боксов съвет от цели шест години и предходната й загуба бе през ноември 2010-а, като се почувства изцяло целесъобразно ограбена в " Медисън Скуер Гардън ", тъй като изигра мача на живота си и заслужи да получи цялата популярност.

Битката бе фантастична във връзка с движение и непрекъснати замени, като Персон имаше 5 сантиметра преимущество в обсега, само че го направи да наподобява доста повече на кръга, като в това време постоянно влизаше в клинчове и доминираше в тях. Тейлър й нарани лявото око в самото начало на борбата с контриращо кроше, като подутината се усилваше в течение на дуела, само че белгийката не спря да стъпва напред и да сменя гарда, притискайки непрекъснато съперничката си. Персон съумя след това да разкървави съперничката си и изключително в последния рунд да пласира тежки комбинации, с които да я разклати.

За страдание, съдийското решение позасенчи борбата, само че качеството, интригата, темпото и броя на размените беше впечатляващ и най-малкото белгийката заслужава мигновен реванш, който почитателите на бокса сигурно ще чакат с неспокойствие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР