Запомнете: Никакъв вагинален секс поне 24 часа преди цитонамазка. Звучи

...
Запомнете: Никакъв вагинален секс поне 24 часа преди цитонамазка. Звучи
Коментари Харесай

Забравете за секса преди цитонамазка

Запомнете: Никакъв вагинален секс най-малко 24 часа преди цитонамазка. Звучи като прекомерно сурово предписание, само че има сериозна причина, заради която би трябвало да обърнем внимание на това, тъй като може да има съществени последици за здравето ни.

Не желаете сперматозоидите да пречат на вашият гинеколог да разчете резултатите.

Цитонамазката е скринингов тест за рак на шийката на матката, който ревизира за абнормални кафези, взети от шийката на матката. Това е в действителност значимо проучване което в никакъв случай не би трябвало да пропущаме, защото проучването може да ни ревизира и за HPV. (Човешки папилома вирус). Когато клетките от шийката на матката се изпратят при патолог за проучване е най-добре да нямаме никакви смущаващи кафези, в това число бактерии или други ненужни възпаления, които могат да създадат резултатите по-малко надеждни.

Ако вършиме секс с нов сътрудник, шансът за някаква зараза е значителен. Симптомите на вагиналната зараза може да се появят след ден- два, тъй че обърнете внимание дали имате някакъв дискомфорт.

Ако се съмнявате, че може да имате някакво инфектиране, по-добре отложете часа за цитонамазка с няколко дни, с цел да сте сигурни, че няма спънки, които могат да доведат до подправен резултат.

Друга причина за неточни резултати може да бъде месечният ви цикъл. Кръвта може да направи резултатите неточни. Ако има признаци за кървене, под формата на червени кръвни кафези върху инструмента, с който се взимат кафези от шийката на матката, резултатите могат да бъдат по-трудни за разчитане.

В последна сметка, просто избягвайте всичко, което би замъглило резултатите.

Това значи, че с изключение на сперматозоидите, там не би трябвало да има и други неша, като лубрикант да вземем за пример. Също по този начин не би трябвало да сте употребявали артикули за интимна хигиена или вагинални медикаменти.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР