Заподозряна е алжирка с изтекла виза12-годишно момиче на име Лола

...
Заподозряна е алжирка с изтекла виза12-годишно момиче на име Лола
Коментари Харесай

Жестоко убийство на 12-годишно момиче потресе Франция

Заподозряна е алжирка с изтекла виза

12-годишно момиче на име Лола е убито по изключително нечовечен метод във Франция преди повече от седмица. За случая западни медии писаха по-късно. В петък, 14 октомври, полицията в Париж я разгласи за изчезнала. 

Ден по-късно момичето е открито завързано в куфар. Според направената аутопсия то се е задушило. Върху свитото тяло на Лола имало изписани доста странни цифри, заяви Stern.de.

Заподозряна за закононарушението е чужденка на 24 години, която е с изтекла виза.

Води се авансово следствие за обезчестяване, мъчения и ликвидиране. Твърди се, че 43-годишен е приютил обвинената и е управлявал колата, в която е превозено тялото, добавя RTL.

След убийството на 12-годишната Лола доста хора сервираха цветя, плюшени играчки и цветя пред къщата на родителите й в Париж.

Трагичният случай стартира да се политизира във Франция, разяснява Барбара Везел за " Дойче веле ". Тя споделя, че убийството е станало в двора на дома на Лола. Баща ѝ подал сигнал, откакто тя не се върнала от учебно заведение. Малко по-късно са разпознати и арестувани алжирката Дахбия Б., обвинена за закононарушението, и евентуален неин съизвършител.

Алжирката бе задържана в Bois-Colombes (Hauts-de-Seine) предната събота заран. Това е ден откакто Лола бе открита мъртва близо до къщата на родителите си в 19-ти регион на Париж - в нощта против събота.

Според изявления на френските медии Дахбия Б. е на 24 години, бездомна, безработна, с душевен проблеми.

Психиатрична експертиза обаче би трябвало да обясни до каква степен вменяема е арестуваната, за която се твърди, че в предишното имала душевни разстройства, показва RTL.

Охранителна камера е записала срещата на Лола с чужденката в петък следобяд преди една седмица. 

За момента проверяващите допускат, че Дахбия е пресрещнала Лола в коридора. Както изясни прокурорът пред френския ежедневник " Le Progrès ", момичето е било отведено от жилището на по-голямата му сестра, която живеела в същата постройка като Лола. След това Дахбия е принудила 12-годишното дете да се изкъпе, преди да я малтретира полово и да извърши други крайни дейности на принуждение върху нея. Твърди се, че по-късно тя скрила детето, вързано с тиксо, в кутия и го оставила в двора на жилищния комплекс, където е разкрило скитник към 23:30 часа.

Аутопсия откри, че Лола е умряла от " сърдечно-респираторна непълнота със признаци на асфиксия и доказателство за компресия на шийката на матката ", написа френското издание. Тя имала тежки порезни рани по лицето, гърба и шията, а по тялото й са изписани цифрите " 0 " и " 1 ".

Когато проверяващ посочил фотоси на натрупа, арестуваната Дахбия отговарила по този начин: " Нито ми става топло, нито студено ", съгласно " Le Progrès ". " Аз съм съм била изнасилена и видях пред очите си да умират родителите ми ". Изявленията на обвинената са били извънредно непоследователни, твърди източникът.

На последните си чувания тя отхвърли действието, потвърждавайки, че е " невероятно да убие дете ". Мотивът за ужасяващото действие към момента не е обяснен. Нейният бранител Александър Силва отхвърли слуховете, както написа CNews, че убийството е станало поради търговия с органи - " в никакъв случай не е било това част от процеса " и " в никакъв случай няма да бъде част от процеса ", цитира думите му френски информативен уебсайт.

Съучастник на Дахбия Б. е 43-годишен мъж. По информация на " Le Progrès " той е приютил дамата и е карал транспортното средство, в което е превозено тялото. В полицейския арест той съобщи, че е " остарял прочут на обвинените " и че ги е закарал " по тяхна молба " с " два куфара и пластмасовата кутия " от Париж до къщата си в Аниерес-сюр-Сен в покрайнините на града. Само два часа откакто дошъл той извикал такси, с цел да върнат дамата с куфарите и кутията назад в Париж.

След случая, който раздруса Париж преди седмица, в петък вечерта, полицията арестува общо шестима обвинени, в това число Дахбия Б., сестра й, 43-годишният и бездомникът, който е разкрил мъртвата ученичка. Четирима от тях са освободени, заяви RTL.

Following the brutal murder of 12-year-old Lola in Paris by Algerian migrants, protesters hit the streets of Paris and Lyon.

Unfettered immigration in France is once again the number one topic of discussion and debate.

В ареста остават Дахбия Б. и хипотетичният й съизвършител. Двамата бяха изправени да дават отговор на въпроси пред следовател в понеделник, на 17 октомври.



Политизирането на случая " Лола "

Крайнодесният френски политик Ерик Земур, чиято партия завоюва едвам 4% от гласовете на парламентарните избори през юни, стартира да експлоатира политически случая " Лола ", написа Барбара Везел от " Дойче веле ". " Алжирска гражданка и незаконна имигрантка, в този момент към този момент е публично: килърката на Лола в никакъв случай не е трябвало да пресича пътя на момичето. Още веднъж - #Франкоцид ", написа Земур в туитър по отношение на убийството.

Заподозряната Дахбия Б. е 24-годишна алжирка, пристигнала във Франция законно със студентска си виза преди шест години. Разрешението ѝ за престояване е изтекло. Когато в края на август е била тествана на летището, обвинената е получила заповед за депортация. Алжирката е била длъжна да напусне Франция до края на септември, само че сходно на хиляди други мигранти в тази обстановка, тя не го е направила.

Френското Министерство на вътрешните работи заяви, че от началото на годината са изпълнени 20% от заповедите за експулсиране. Какъв тъкмо е броят на старите случаи може само да се допуска. Твърди се, че има няколкостотин хиляди неизпълнени заповеди. Правителството изясни, че до момента се е концентрирало върху депортирането на чужденци, направили закононарушения.

Досега Дахбия Б. не е имала контакт със правосъдната система. В сряда представителят на държавното управление Оливие Веран сподели, че " би трябвало да се оправим по-добре " с депортациите. " Работим с всички сили, с цел да подсигуряваме, че заповедите за депортиране ще бъдат изпълнени. " Веран прикани казусът " Лола " да не се политизира, написа Dir.bg.

Политическа офанзива в Народното събрание

Във вторник президентът Макрон одобри родителите на починалото момиче в Елисейския замък и изрече съболезнованията си. В момента те се намират в дома си в Бретан - надалеч от медийния звук.

Междувременно се вършат опити за политическа инструментализация на убийството, написа още Барбара Везел. " Твърде доста закононарушения са осъществени от незаконни имигранти, които не сме желали или не сме могли да изпратим вкъщи ", разгласи Марин льо Пен, която завоюва близо 42% от гласовете на втория тур на президентските избори през април. " Ето и в този момент, обвинената за варварското действие изобщо не е трябвало да бъде във Франция. Какво още чака (правителството, бел. ред.), с цел да работи и да спре безконтролната незаконна имиграция? "

Консерваторите също се изрекоха. " Това дете е било измъчвано, изнасилено и убито от незаконна имигрантка, която е трябвало да напусне Франция. " Министерството на правораздаването е отговорно за този неуспех, а убийството е " тежък резултат ", разяснява депутатът Ерик Пауге.

Министърът на правораздаването Ерик Дюпон-Морети упрекна дясната съпротива, че търси дребни политически изгоди и употребява " ковчега на 12-годишно момиче като трамплин. Това е срамно ". Той нападна с рецензии и съответно партията на Льо Пен: " Те в продължение на години смучат мед от срещите с нещастието ", сподели Дюпон-Морети.

Крайната десница и нещастието

Политологът Жан-Ив Камю от фондация " Жан Жорес " в Париж разяснява обстановката: " Лично аз считам, че всички, които желаят да се възползват от това извънредно ликвидиране, не са свестни хора. Ние в действителност имаме проблем с неизпълнените експулсирания. Но той може да бъде решен единствено посредством политика и дипломация, а не посредством втълпяване на ненавист и увеличение на тъгата на фамилията ". Отношенията на Франция с Алжир, откъдето идват доста от жителите без документи, са доста напрегнати. Правителството се пробва да реши доколко да се конфронтира с някогашната френска колония посредством по-голям брой на насилствени експулсирания.

Камю напомня, че Земур постоянно е залагал на това, че е по-радикален от Льо Пен. " Той се пробва да завоюва гласове с всевъзможни средства, в това число и с отвратителното инструментализиране на едно извънредно закононарушение. Но настройката на крайната десница постоянно е била такава. " Използването на трагични престъпни случаи от крайната десница има историческа традиция във Франция: " През 1970-те години Жан-Мари Льо Пен (бащата на актуалната ѝ лидерка Марин) инструментализира убийства, осъществени от чужденци, с цел да осъди имиграцията ", написа журналистът Рено Дели. Днес щерка ми се възползва от случая " Лола ", с цел да притегли още последователи, приключва коментара на Барбара Везел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР