Заподозрян сериен убиец беше арестуван в Кения след откриването на

...
Заподозрян сериен убиец беше арестуван в Кения след откриването на
Коментари Харесай

Сериен убиец, примамил и убил 42 жени, арестуван в Кения

Заподозрян сериен палач беше задържан в Кения след откриването на няколко тела в кариера в Найроби, като полицията заяви в понеделник, че той е признал за убийството на 42 дами, в това число брачната половинка си, предава " Ройтерс ".
Прочетете още
Полицията заяви, че Колинс Джумайси, 33-годишен мъж, живеещ покрай кариерата в квартал Мукуру в южната част на столицата, е бил задържан рано в понеделник.

Изпълняващият длъжността шеф на полицията Дъглас Канджа Кирочо сподели, че до момента от кариерата са извадени девет тела.

" Става ясно, че си имаме работа със сериен палач, сериен палач умопобъркан, който не почита човешкия живот ", сподели Амин Мохамед, началник на Дирекцията за престъпни следствия.

Джумайси призна, че е примамил и умъртвил 42 жени и е изхвърлил останките им в кариерата, сподели Мохамед.

Убийствата датират от 2022 година, започвайки със брачната половинка на Джумайси, а последното ликвидиране е било осъществено на 11 юли, сподели Мохамед в телевизионното изказване.

В дома на Джумайси полицията сподели, че е разкрила няколко мобилни телефона, карти за идентичност, мачете, за което считат, че е употребявано за разсичане на жертвите, индустриални гумени ръкавици, ролки тиксо и дузина найлонови чували, сходни на тези, в които са открити жертвите.

Огромни тълпи се събраха, с цел да гледат по какъв начин останките, доста от които бяха разчленени, бяха извадени от кариерата през уикенда, като някои участваха в борби с полицията.

Много локални поданици бяха ядосани от слуховете, че телата са свързани с хипотетични отвличания на млади протестиращи от силите за сигурност по време на неотдавнашни улични демонстрации.

Полицията към този момент не е дала индикации, че откритите остатъци имат нещо общо с митингите.

Правителствен представител показа полицейско изказване на X в петък, в което се споделя, че властите проучват проби, с цел да разпознават умрелия и че следствията са в ход.

Активист от правозащитната група Mukuru Community Justice Center сподели, че повечето от останките са се разложили, което демонстрира, че са били там от известно време.

По-рано този месец президентът Уилям Руто сподели, че известията за отвличания от държавни сътрудници са за жалост и че всички чиновници, за които се откри, че са виновни, ще бъдат подведени под отговорност. Началникът на полицията в Кения Джафет Куме подаде оставка в петък.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР