Заподозрян няма. Извършителите се издирват. Става въпрос за кражба, а

...
Заподозрян няма. Извършителите се издирват. Става въпрос за кражба, а
Коментари Харесай

Около 400 000 лв са взети при обира на инкасо автомобил, превозващ оборота на Лидл

Заподозрян няма. Извършителите се търсят. Става въпрос за кражба, а не за обир. Няма принуждение върху чиновниците и всичко е станало много потайно, споделиха от полицията 

Около 300-400 000 лв. са отмъкнали при обира на инкасо автомобила, паркиран на паркинга на огромен супермаркет в 11.00 ч. предиобед в сряда във Враца. Това заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в града, старши комисар Цвятко Нинов на брифинг дружно с представители на прокуратурата. 

Часове по-рано полиция и жандармерия блокираха цяла Враца поради обира. Проверяваха се багажниците на коли, както и съмнителни транспорти. 

Не е ясно още дали бандитите са разрушили ключалките на колата, или тя е била отключена, до момента в който двамата охранители са били в супермаркета. Няма по какъв начин да се ревизира и на видеозаписи, защото магазинът не е разположил камери на паркинга.

Свидетели обаче има и те се търсят, изясни шефът на врачанската полиция. По думите му е било изгубено скъпо време от половин час, до момента в който отговорникът за компанията в СОТ 161 позвъни на полицията за обира.

Кражбата е станала към 11.00 часа, а едвам в 11.27 служителят на охранителната фирма се е обадил на Министерство на вътрешните работи. Това е станало, откакто първо той се е озовал на мястото на кражбата.

" Автомобилът е бил паркиран към 10.45 часа на паркинга. Служителите са влезнали в магазина за осъществяване на инкасова активност и при излизането им е направило усещане, че ключалката на страничната врата е била взломена или отключена. Виждат, че парите в автомобила ги няма ", съобщи старши комисар Нинов.

" Работим по разнообразни версии ", посочи той. Шефът на полицията изясни, че все още няма и информация какъв брой души са били крадците. 

" Конкретен обвинен няма. Извършителите се търсят. Става въпрос за кражба, а не за обир. Няма принуждение върху чиновниците и всичко е станало много потайно ", сподели още комисар Нинов.

" Има очевидци, видяно е лице. Издирваме очевидци, има хора, които дават избрани данни ", добави полицейският началник.

" Най-вероятно са се отдръпнали с автомобил ", сподели още той, като разясни, че по тази причина първата работа на полицията след сигнала е била да заварди всички изходи на Враца.

Случаят е под надзора на Районна прокуратура - Враца.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР