Заподозрян нападател е бил убит от израелски войници, след като

...
Заподозрян нападател е бил убит от израелски войници, след като
Коментари Харесай

Насилие на Западния бряг

Заподозрян нападател е бил погубен от израелски бойци, откакто е блъснал колата си в контролно-пропусквателен пункт на Западния бряг в събота, заяви Агенция Франс Прес.

Агенцията се базира на израелската войска.

Това е ескалация, която заплашва да постави завършек на относителното мъртвило по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Смъртта на палестинеца настъпи по-малко от 24 часа , след пукотевица в джамията Ал-Акса в Ерусалим.

Армията заяви, че довечера терорист е направил " офанзива посредством таран в съседство с град Бейт Умар ", преди да бъде обезвреден, а неин представител удостовери пред Агенция Франс Прес хипотетичната гибел на нападателя.

Медиците от " Маген Давид Адом " оповестиха, че тримата мъже са откарани в лечебни заведения в Ерусалим с тежки, междинни и леки рани.
 За 13-та седмица митингите в Израел не стопират
За 13-та седмица митингите в Израел не стопират

Предложените промени ще лимитират пълномощията

В изказване Палестинската власт разпознава починалия мъж като Мохамед Барадия, на 23 години.

Израелската полиция заяви, че повече от 100 000 палестинци са се събрали да се молят в третото най-свято място на исляма, издигнато върху по този начин наречения от евреите Храмов рид - най-святото място на юдаизма .

В целия град са ситуирани над 2 000 полицейски чиновници.

Йорданският орган, който управлява комплекса на джамията, дефинира броя на поклонниците на 250 000.

Нарастването на насилието в израелско-палестинския спор от началото на годината породи опасения за кръвопролития по време на Рамазана.

От началото на годината спорът е лишил живота на 88 палестинци, в това число бойци и цивилни, и на един израелски арабин.

За същия интервал са убити други 14 израелски жители , в това число членове на силите за сигурност и цивилни, както и един украинец, сочи информация, основана на публични източници от двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР