Заподозреният за взрива в Манхатън днес е бил под влиянието

...
Заподозреният за взрива в Манхатън днес е бил под влиянието
Коментари Харесай

Заподозреният за взрива в Манхатън бил под влиянието на "Ислямска държава"

Заподозреният за гърмежа в Манхатън през днешния ден е бил под въздействието на " Ислямска страна " и други терористични групировки, съобщи през днешния ден губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо, представен от " Ройтерс ". 27-годишният Акайед Уллах е бил неудовлетворен, по някаква причина - поради житейска обстановка или интернационалните събития, добави Куомо.

Мъжът, с прикрепена към тялото самоделна бомба, провокира детонация в подлез към метрото в Манхатън, покрай емблематичния Таймс скуеър, в час пик. Трима души, в това число един служител на реда, бяха леко ранени. Атентаторът е по-сериозно потърпевш, като има обгаряния и разкъсвания.

Улах, е родом от Бангладеш, а не както в началото беше оповестено от Узбекистан. Той живее в Съединени американски щати от седем години. От 2012 до 2015 година той имал позволение за ръководство на такси и лимузина, което обаче изтекло.

Заподозреният за днешния гърмеж в Ню Йорк не е имал престъпно досие в родния Бангладеш и е посетил за последно страната през септември. Това заяви началникът на бангладешката полиция, представен от " Ройтерс ".

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи, че случаят е бил опит за терористична офанзива.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР