Заподозреният за нападение с мачете в две църкви в Южна

...
Заподозреният за нападение с мачете в две църкви в Южна
Коментари Харесай

25-годишен мароканец е заподозреният нападател на две църкви в Испания

Заподозреният за нахлуване с мачете в две църкви в Южна Испания, при което бе погубен духовник, а различен, бе тежко ранен, е 25-годишен мароканец, който е бил в развой на депортиране от страната, съобщи Ройтерс, като се базира на полицията.

Нападателят бе арестуван нощес, след сигнал, че мъж с мачете е нападнал няколко души в църквата " Сан Исидро " и в разположената на 300 метра от нея черква " Нуестра Сеньора де ла Палма " в южноиспанския пристанищен град Алхесиас. След ареста полицията е отвела обвинения в дома му, с цел да извърши обиск, сподели представител на испанската национална полиция.
 
 Българска телеграфна агенция

Очаква се обвиненият да бъде трансфериран в испанската столица Мадрид по-късно през днешния ден, с цел да се яви пред арбитър от Върховния съд по обвинявания в тероризъм , оповестиха представители на полицията и на съда.

Според локални медии обвиненият е бил следен от чиновници по сигурността в дните или месеците преди офанзивата, само че източник от полицията отхвърли тези изказвания и разясни, че обвиненият не е бил осъждан за престъпна или терористична активност нито в Испания, нито в други съюзнически на нея страни.

Мъжът не е обитавал законно в Испания, а процесът за депортирането му е почнал през юни предходната година и още не е завършил, добави източникът.

Нападателят е нахлул в църквата " Нуестра сеньора де ла Палма ", откъдето свещеникът Диего Валенсия се е опитал да избяга, само че той го е настигнал и го е умъртвил на оживения площад пред храма, заяви полицията. Другият мъж, който пострада при нападението, е свещеникът на енорийската черква " Сан Исидро " Антонио Родригес. Той е бил опериран нощес от сериозните пострадвания, които е получил, и към този момент е в устойчиво положение, сподели кметът на града Хосе Антонио Андалусе за локална телевизия. Според локални медии, още трима души са били ранени, само че полицията не удостовери тези данни. 

Кметът на града разгласи днешния ден за ден на печал в Алхесирас. Той прикани жителите на града да се съберат пред църквата, където бе погубен Валенсия, с цел да почетат паметта му.
Испанският министър на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка , който ще посети града през днешния ден, сподели, че претърсването на дома на обвинения ще помогне на полицията да откри дали става въпрос за терористична офанзива и добави, че обвиненият е работил самичък.

Кметът на Алхесирас прикани министъра за повече сили за сигурност в града , в изявление за радио " КОПЕ ".

Пристанищният град Алхесирас в испанската самостоятелна област Андалусия е основен вход за мароканците, идващи в Испания, разяснява организацията.

През 2004 година Испания стана жертва на най-жестоката към оня миг ислямистка офанзива в Европа , която съгласно Върховния съд е била осъществена от последователи на Ал Каида и от мароканската Ислямистка бойна група, напомня Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР