Заподозреният в убийство на 61-годишна жена в Славяново е с

...
Заподозреният в убийство на 61-годишна жена в Славяново е с
Коментари Харесай

За пари: Осъден убиец обра и удуши жена в Славяново

Заподозреният в ликвидиране на 61-годишна жена в Славяново е с голям брой престъпни регистрации, в това число присъда за ликвидиране. Това оповестиха на брифинг шефът на ОДМВР - Търговище ст. комисар Мариян Михайлов и ръководителят на Окръжна прокуратура - Търговище - Диляна Стоянова, която е и наблюдаващ по делото.

На 12 октомври към 8 часа е получен сигнал в районно управление (на МВР) Попово, с което уведомяват, че има мъртвец на самотно живееща жена, с забележими следи от принуждение. Сформирана е група, която открива, че сигналът е автентичен . След търсене, на идващия ден е получена информация за възможен причинител, който на 13 октомври е арестуван. Той е престъпно проявен - съден към този момент за ликвидиране, има 8 присъди за обири и междинна телесна щета.



Около 90-та година е съден за ликвидиране, с присъда от 16 години. Последната присъда е за междинна телесна щета. Това е са утежняващи условия. Съдимостта на обвинявания постоянно носи повече тежест, уточни наблюдаващият прокурор.

Вече е с повдигнато обвиняване, съобщи прокурор Диляна Стоянова . Според нея, доказателствата сочат за обир и ликвидиране. Предвижда се по Наказателен кодекс пожизнен затвор, пожизнен затвор без право на подмяна и затвор от 15 до 20 години. Продължават разпитите, той е почнал да прави признания, съобщи наблюдаващият прокурор, само че посочи, че към момента не е осведомена с детайлности.

Направена е ДНК експертиза в дома на обвинения, с цел да се съпостави с движимостите на умрялата жена.

Грабежът е на крупна сума - за 15 хиляди. Предстои уточняване на точния размер на парите.

Жертвата и причинителят са се познавали доста добре, стана ясно от думите на Стоянова. Жертвата е била удушена.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР