Заподозреният трафикант на хора е в болницаНай-малко седем души загинаха,

...
Заподозреният трафикант на хора е в болницаНай-малко седем души загинаха,
Коментари Харесай

7 загинали след гонка с мигранти в Южна Германия

Заподозреният трафикант на хора е в болница
Най-малко седем души починаха, а над 10 бяха ранени, откакто обвинен трафикант на хора загуби надзор над ръководството на микробус с мигранти в Южна Германия, съобщи Ройтерс.

Инцидентът станал на автомагистрала А94, източно от Мюнхен. Полиция подгонила буса, а лидерът му ускорил в опит да се измъкне, само че изгубил надзор и аварирал, като возилото се преобърнало няколко пъти.

Микробусът с австрийска регистрация превозвал към 20 мигранти, измежду които и деца. Седем души са починали, а останалите пасажери са със междинни до тежки пострадвания и са откарани в близки лечебни заведения, прецизираха от полицията.

Заподозреният трафикант, който управлявал буса, е оживял и сега получава медицински грижи. Неговата народност, както и тази на мигрантите към момента не е открита.

Миналия месец немските управляващи вкараха нови ограничения за граничен надзор с Полша и Чехия. За първите седем месеца на 2023 година в Германия е регистриран растеж на подадените кандидатури за леговище със 78%, сочат публични данни. През август записаните незаконни прекосявания на границата са били 14 701, което е с 66% повече, в сравнение с за същия месец предходната година, демонстрират данни на полицията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР