Заподозреният е собственик на овцеферма в община Вършец (област Монтана)

...
Заподозреният е собственик на овцеферма в община Вършец (област Монтана)
Коментари Харесай

Прокурори на Кьовеши дадоха на съд собственик на овцеферма от Вър...

Заподозреният е притежател на овцеферма в община Вършец (област Монтана) и сполучливо е кандидатствал за средства за модернизиране на стопанството си в размер на 134 770 лева (около 69 000 евро), 85% от които са финансирани от Европейския фонд за земеделие. за развиване на селските региони (ЕЗФРСР) и 15% от националния бюджет.

 

За да получи тези средства, обвиненият е трябвало да показа редица документи, в това число подобен, който да потвърди, че няма съществуващи данъчни отговорности. Проверката на Държавен фонд „ Земеделие “ посочила, че фермерът фактически е имал данъчни отговорности и е показал подправен документ при кандидатстването си за средствата. Поради това желаните средства не бяха отпуснати и вредите бяха предотвратени.

 

От известието на европрокуратурата излиза наяве, че се предлага на Софийския областен съд да наложи административно наказване за земеделския производител. Това значи да се приложи текст от Наказателния кодекс, който разрешава подмяна на наказателна с административна отговорност. Така, в случай че бъде приет за отговорен, то може да получи санкция до 5000 лева (около 2500 евро).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР