Започвайте деня с лъжичка мед сутрин! Ще се насладите на

...
Започвайте деня с лъжичка мед сутрин! Ще се насладите на
Коментари Харесай

Ако консумирате мед всяка сутрин, ето какви промени ще се случат в тялото ви

Започвайте деня с лъжичка мед заран! Ще се насладите на усета му, ще осигурите сила на тялото си и ще се възползвате доста от изгодите му за здравето и хубостта. Медът е чудодеен балсам, който съдържа витамини, минерали, ензими, аминокиселини, а също и антиоксиданти. Накратко, има доста преимущества за човешкото тяло.

Ето няколко аргументи за какво да го консумирате освен през грипния сезон:

Ще имате по-здрава кожа

Медът работи като антиоксидант. Това значи, че постоянната му консумация ще прочисти тялото ви от токсични и отпадни субстанции. Освен антиоксидант, този натурален подсладител има и обилни антибактериални свойства. Ето за какво, в случай че приемате една чаена лъжичка мед всяка заран, след няколко седмици можете да забележите, че положението на кожата ви ще се усъвършенства доста.

Ще отслабнете

Ако желаете да отслабнете, би трябвало да премахнете сладкото от диетата си, като се изключи меда. Захарта, която участва в меда, има друг състав от този на класическата тръстикова захар. Освен това, постоянната консумация на мед форсира метаболизма ви и оказва помощ за изгарянето на мазнините, което е доста значимо при намаляване.

Ще намалите равнището на неприятния холестерол

Медът намалява равнището на “лошия ” LDL холестерол в кръвта и в противен случай, покачва равнището на “полезния ” HDL холестерол. Ограничава отлагането на холестерол в кръвоносните съдове на човешкото тяло.

Ще имате по-здраво сърце

Една чаена лъжичка мед дневно е отлична профилактика на сърдечно-съдовите болести. Антиоксидантите, съдържащи се в меда, предотвратяват стесняването на артериите. Консумацията на мед в този случай понижава риска от сърдечна непълнота.

Паметта ви ще се усъвършенства и ще бъдете по-устойчиви на стрес

Благодарение на една чаена лъжичка мед дневно ще получите огромно количество потребни за здравето субстанции. Те ще обезпечат по-добро действие на мозъка ви и ще подобрят концентрацията и паметта. Благодарение на постоянната консумация на този естествен подсладител ще бъдете и доста по-устойчиви на стрес. Допълнително ще ви помогне да успокоите нервите си и да облекчите умората.

Ще имате по-здрав корем

Медът има антисептично деяние. Ако приемате една чаена лъжичка мед всяка заран на гладно, ще предотвратите проблеми с храносмилателния тракт. Освен това, медът разгражда микробите при прекосяване през стомаха и лекува леки рани по стомашната лигавица.

Естествен антибиотик от мед и чесън

В композиция с чесън, който също има доста мощно антисептично и лечебно деяние, силата на меда се усилва десетократно. За да подсилите имунната си система, пробвайте тази композиция от недопечен чесън и мед.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР