Започвате да пишете поправки в Конституцията, а не можете да

...
Започвате да пишете поправки в Конституцията, а не можете да
Коментари Харесай

Eдни правила не можете да напишете, Конституция сте тръгнали да сменяте: Свиленски

" Започвате да пишете ремонти в Конституцията, а не можете да напишете процедурните правила. Преценете – имате ли потенциала и опциите да променяте Конституцията, откакто не можете да напишете разпоредбите ”. С тези думи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски се обърна към ръководещите от парламентарната естрада през днешния ден.

" Предлагате едни правила, които очевидно опонират на Конституцията или не опонират /няма кой да каже/, ръководителят на комисията от ГЕРБ предлага нещо, ръководителят на Народно събрание пита дали е по този начин? Давате ли си сметка това по какъв начин наподобява в очите на българските жители – желаят да пишат Конституция, но не могат. Искат да я пишат, единствено тъй като държавното управление да продължи да съществува. Това да е легитимацията на съществуването на държавното управление. И като свърши Конституцията – държавното управление пада ”, сподели още социалистът.

Свиленски обаче добави, че като гледа тези " три четвърти – два месеца ”, " три четвърти – два месеца ”,  предлагани от ръководещите, то държавното управление ще падне преди Конституцията. " Така, че моето предложение – да се отсрочи тази точка, да се дадат 3 месеца за приемане на процедурни правила, да се обмислят хубаво. И по-късно – в случай че към момента има държавно управление и към момента ви би трябвало маска, зад която да се криете, още веднъж да се влезе в тази зала и в тази процедура ”, съобщи зам.-председателят на парламентарната група на социалистите.

Той беше безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да поддържа нито процедурните правила, нито опитите на ръководещите за смяна на Конституцията, тъй като те към този момент са опорочени. " България няма потребност нито от тези промени, нито от тези процедурни правила, нито от това държавно управление, зад което се пробвате да криете измененията в Конституцията ”, съобщи Свиленски.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР