Започват засилени данъчни проверки в магазините и веригите за хранене,

...
Започват засилени данъчни проверки в магазините и веригите за хранене,
Коментари Харесай

Данъчни плъзват по магазини и ресторанти

Започват засилени данъчни инспекции в магазините и веригите за хранене, съобщи "Нова телевизия ". Националната организация за приходите следи за издаването на касови бележки от търговците.

В края на сезона ще се разбере какъв резултат има строгостта на данъчните върху хазната. Приходната организация чака по морето да се отчетат най-малко 50 млн. лева повече доходи от нормалното.

Досега са запечатани повече от 1 500 обекта в страната. Според Национална агенция за приходите, всеки 10-и нарушава разпоредбите и не издава касова записка. Дори единствено един пропуск, който е потвърден с инспекция на данъчните, може да затвори магазин или заведение до 1 месец.

Според приходната организация над 90% от заведенията, където се продават напитки, са рискови: крият целия или част от оборота си. Дори единствено един път да не издадат касова записка, в случай че данъчните ги заловен, обектът се запечатва, а търговецът заплаща и санкция.

Бизнесът е станал находчив - с цел да укрие обороти, се е научил да манипулира програмен продукт. До края на лятото данъчните възнамеряват още над 35 хиляди инспекции на всички места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР