Започват тестове за ефективност на ваксината на Pfizer/ BioNTech върху

...
Започват тестове за ефективност на ваксината на Pfizer/ BioNTech върху
Коментари Харесай

Тестват ваксината на Pfizer/ BioNTech за ефективност при новия щам

Започват проби за успеваемост на имунизацията на Pfizer/ BioNTech върху новия вариант на Коронавирус. Изследването ще помогне да се дефинира дали препаратът ще би трябвало да се преработи. Това излиза наяве от известие на производителите.

Очаква се работата да продължи не повече от две седмици.

„ Разбираме загрижеността на специалистите и неотложно започнахме проучване на разновидността B.1.1.529 “, декларират от немската биотехнологична компания BioNTech.

„ Очакваме повече данни от лабораторните проби най-късно до две седмици. Тези данни ще дават повече информация за това дали B.1.1.529 може да бъде " избягващ имунизацията вид ", който може да изисква промяна на нашата ваксина, в случай че разновидността се популяризира в международен мащаб “, допълват специалистите.

Според тях, в случай че се наложи да бъде изменен препаратът това ще се случи в границите на 6 седмици, а те ще са в подготвеност за доставка на първите партиди в границите на 100 дни.

Властите по целия свят реагираха с паника в петък на новия вид, засечен за първи път в Южна Африка, като Европейски Съюз и Англия са измежду тези, които започнаха да стягат граничния надзор, до момента в който учените се пробват да схванат дали разновидността на ковид е устойчива на наличните ваксини.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР