Започват строителните дейности в транспортен тунел Люлин. От днес се

...
Започват строителните дейности в транспортен тунел Люлин. От днес се
Коментари Харесай

Започва ремонтът на тунела към Люлин

Започват строителните действия в транспортен тунел " Люлин ". От през днешния ден се стопира придвижването на трамвай № 8.

На първия стадий на строителството планува да бъде непокътнато придвижването в една лента в посока. Очаква се придвижването от една от най-големите " спални " на София към центъра и назад да бъде затруднено. Шофьорите могат да употребяват различни направления. Движението главно ще бъде пренасочено по бул. " Сливница ". С напредването на строителството придвижването ще бъде реорганизирано още веднъж, а тунелът изцяло затворен.

Тръгва заместващ рейс - ТМ 8, който ще замества трамвай №8. Той ще стига до обръщалото на трамвай 10 в Западен парк, а оттова ще потегля рейс, който ще се движи по бул. „ Вардар ”, бул. „ Царица Йоана ” и по-късно по нормалния маршрут на трамвая.

Ремонтът на тунела към " Люлин " е със период над 200 дни. Очаква се да завърши в средата на февруари месец следващата година. Трамвайното придвижване би трябвало да бъде възобновено през есента, а доникъде на месец февруари да приключат всички действия.

По тунела не е юридически главен ремонт, защото той е издигнат при строителството на метрото. Предвижда се да има нови системи за вентилация и сигурност, отговарящи на европейските условия. Цената на ремонта е 12 млн. лв. без Данък добавена стойност. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР