Започват ремонтни дейности в две училища на територията на община

...
Започват ремонтни дейности в две училища на територията на община
Коментари Харесай

Започват ремонтни дейности в две училища в община Чирпан

Започват ремонтни действия в две учебни заведения на територията на община Чирпан. Това оповестиха на формалната фейсбук страница на Община Чирпан.

Вече е стартирала подготовката за ремонта в Основно учебно заведение „ Отец Паисий “ в чирпанското село Зетьово. Дейностите, които ще бъдат осъществени, ще са по използването на ограничения за енергийна успеваемост и вътрешно възобновяване на постройката, разясни кметът Ивайло Крачолов.

Той добави, че ще бъде положена топлоизолация по фасадата на постройката, ще бъде направена нова мазилка, ще бъде заменена подовата настилка, ще се подменят осветителните тела, ще се подменят улуците и водосточни тръби, ще бъде направена нова гръмоотводна апаратура.



Ремонтните действия ще бъдат осъществени и в Професионална гимназия по селско стопанство в Чирпан. Ще бъде сменена дограмата и работилниците на учебното заведение. Сред дейностите, които ще бъдат осъществени са нова мазилка, топлоизолация на фасадата и основен ремонт на покрива. 

Ремонтните в двете учебни заведения ще се осъществят със средства, предоставени от Министерство на образованието и науката (МОН).  

През това лято текат ремонтни действия допълнително от 500 училища в страната, стана ясно при посещаване на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков във Варна при започване на септември, оповестиха от МОН. Очаква се огромна част от ремонтите да са завършили до първия образователен ден. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР