Започват разпити на свидетели по казуса Автомагистрали ЕАД.Софийска градска прокуратура

...
Започват разпити на свидетели по казуса Автомагистрали ЕАД.Софийска градска прокуратура
Коментари Харесай

Прокуратурата привиква 800 души заради одита на Автомагистрали

Започват разпити на очевидци по проблема " Автомагистрали " ЕАД.

Софийска градска прокуратура се е самосезирала по медийни изявления, касаещи  данни от одитен отчет на Сметната палата за държавното сдружение " Автомагистрали " ЕАД. Образувано е досъдебно произвеждане, следствието се прави от Националната следствена работа, написа eurocom.bg. 

Изискани са документи, касаещи предмета на следствие. Получени са голям размер материали. По досъдебното произвеждане следва да бъдат разпитани над 800 очевидци, оповестиха от обвиняването.

Досъдебното произвеждане по проблема с Автомагистрала “Хемус ” скара Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Обвинението се оплака от напън от страна на някогашния шеф на ГДБОП, като даже разгласи, че ще повдигне обвиняване против него.

Обвиняемият по делото организира срещи с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и основния прокурор Иван Гешев.

Според Прокуратурта Б.К. е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да станат фиктивни шефове на тези компании, по сметките на които били преведени част от парите, предопределени за лот 5 от Автомагистрала „ Хемус “.

Впоследствие 42-годишният мъж персонално придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми, които предоставяли на Б.К.

По този метод с общо 52 такива дейности от 18.06.2020 година до 08.09.2021 година Б.К. получил сума в размер на 53 млн. лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР